Knyt ett snöre runt gaffeln och upptäck ett löjligt smart knep inför julen

Att slå in paket är en svårbemästad konst som kräver tålamod. Det är ganska pilligt – och även om man får till det med presentpappret så ser det tyvärr ofta ganska trist ut. 

Man kanske gör några försök med dyrare presentpapper i hopp om att ge paketet ett lyft, eller så snörar man ihop lite presentsnören på måfå, men det blir helt enkelt sällan som man har tänkt sig och istället slösar man bara bort massa pengar.

Tills nu. Det här lilla knepet för att göra vackra rosetter kommer definitivt få dina paket att sticka ut lite extra – och det bästa av allt är att det inte alls behöver vara så svårt som det verkar. Allt som behövs för att lyckas är nämligen en gaffel.

Med någon månad kvar till jul kunde ju inte detta ha kommit mer lägligt!

Du behöver:
Gaffel med fyra spetsar
2 presentsnören i olika färger
Sax
Stearinljus

1. Ta fram ett snöre och dra det växelvis mellan gaffelns spetsar. Fortsätt uppåt längs med gaffeln tills du har gjort ett par varv.

Bildkälla: Youtube

2. Ta fram ett nytt snöre och trä det genom gaffelns mittersta hål så att det hamnar runt om det andra snöret. Gör en knut…

Bildkälla: Youtube

3. … och dra åt!

Bildkälla: Youtube

4. Dra försiktigt upp rosetten från gaffeln och klipp av de delar som hänger löst.

Bildkälla: Youtube

5. Elda lite lätt på ändarna – men var försiktig!

Bildkälla: Youtube

6. Voilà – nu är den söta lilla rosetten redo att fästa på paketet, gratulationskortet, anteckningsboken eller vad du nu vill. Så vackert!

Bildkälla: Youtube

Om du fortfarande tycker att det verkar krångligt så borde du spana in den här guiden:

Dela gärna vidare till någon som älskar att pyssla och skulle uppskatta detta knepet!