Kvinnan slutar använda BH – några veckor senare är hennes bröst oigenkännliga

Inte alla, men de flesta kvinnor använder BH dagligen. Detta då vi fått lära oss att BH ger stöd och stadga och håller brösten på plats. Kanske är det just därför som det kan vara så skönt att vara utan BH ibland, men inte för länge för då kan tuttarna bli hängiga, eller? 

Många tror att BH är ett måste för fina bröst, men så är inte fallet. För alla som tycker att det är skönt att ta av sig BH:n: här är 7 saker som händer när du låter bli att använda BH ett tag. 

1. Brösten blir större

Hur kan det vara möjligt? kanske du tänker nu, men dina bröst kan faktiskt bli en hel kupstorlek större om du låter bli BH ett tag. Förklaringen till det är att du tränar dina bröstmuskler mer för att motstå gravitationen, detta gör att ditt bröst bli större och du mer rätryggad vilket får tuttarna att se större ur. 

2. Formen förbättras

En fransk studie utförd under lånd tid motbevisar ryktet om att BH:n förbättrar formen på brösten. En BH håller tillbaka bröstens naturliga rundhet, samt deras förmåga att peka utåt. Om du vill låta dina bröst blomstra i sin naturliga form bör du skippa BH:n ett tag, men ha tålamod. 

 

3. Brösten mår bättre

Ja, bröst kan må bra eller dåligt. Den franska studien som nämndes ovan visar också att en BH orsakar mer skada än nytta om det inte är den exakta storlek som passar dina bröst. Har du fel storlek eler en BH som sitter dåligt så försämras din blodcirkulation och det kan även påverka din andning. Fria bröst ger dig optimal andning och du är fri från spänningar som kommer från en dåligt sittande BH: 

4. Du blir mer bekväm

Om man tänker efter så är det inte så bekvämt med två tight åtstramande band över axlarna, och en byxel som sitter åt så att huden kläms. Det finns en anledning till att det är en befrielse att ta av sig BH:n efter en lång dag, tänk dig att ha den känslan varje dag. 

5. Du sover bättre

Många vet att man inte bör sova med BH, men inte alla. För att sova bra bör du vara helt avslappnad, vilket du troligtvis inte är om du har en hårt sittande BH på dig. Med andra ord, sov barbröstad.

6. Du sparar pengar

Visst kan du få en BH till ett billigt pris, men du kan inte lita på att den gör sitt jobb. En ordentlig BH som också är fin kan kosta upp mot tusenlappen. Eftersom att du förmodligen inte vill använda en och samma BH varje dag så bör du köpa fler, för dessa pengar kan du göra något roligare. 

7. Du får bättre hållning

En studie visar att en BH försvagar bröstmusklerna vilket gör att brösten börjar peka neråt. Då brösten är vana vid att lyftas upp av en BH varje dag kommer de att tappa sin naturliga förmåga att stå utåt.

Källor: Medical News Today, NCBI, Cosmo.

Många tror att brösten behöver BH:n, men så är det alltså inte. Så med andra ord kan du njuta av att skippa BH:n då och då. Dela gärna med andra som skulle gilla den här informationen.