Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Madeleine besegrade cancern. Nu gör hennes droppställning succé som fågelmatare.

Den sista september 2014 kom ett underbart, efterlängtat besked för Madeleine Erichsen. Hon var 34 år gammal och hade just fått reda på att hon var gravid. Nu skulle livet ta en ny vändning för henne och sambon. Men lyckan varade inte speciellt länge. Dagen efter glädjebeskedet åkte hon till käkkirurgen för att få provsvaren på sina återkommande näsblödningar. När hon satt i undersökningsrummet med sin mamma, som absolut skulle med trots avståndet på 10 mil emellan, började Madeleine ana oråd. ”Varför behövs det 3 personer för att ge besked om en liten infektion, som jag tänkte det kunde vara”, undrade Madeleine. – När orden ”Vi har hittat en ovanlig form av cancer” göd genom rummet ville jag bara resa mig och gå därifrån, säger hon till Newsner.  

Skarmavbild 2016-01-07 kl. 11.41.32

I slutet av 2014 fick Madeleine Erichsen vet att hon hade spottkörtelcancer. Sedan gick allt väldigt snabbt. Läkarna rådde Madeleine att operera sig i Danmark, eftersom det var där skandinaviens enda specialist på området fanns.

bilder

Tanken var att överkäken skulle svängas ut, tumören skulle avlägsnas och sen skulle käken tillbaka på plats igen. Problemet var bara det att när allt öppnades upp så såg man att tumören var mer spridd än man sett på röntgen & hela överkäken med totalt 7 tänder fick tas bort.

madde8

Tiden efter den 16 timmar långa operationen blev väldigt tuff för Madeleine. Hon hade svårigheter att gapa och fick en slang inopererad så hon kunde få mat den vägen då smaklökarna & förmågan att tugga ordentligt försvann med operationen & strålningen.

”Även om barnet vi väntade fick tas bort så såg jag ljust på framtiden igenom hela proceduren. Hela tiden så kände jag att jag skulle överleva, jag ville överleva & visste någonstans att mitt liv inte var över pga detta”, säger Madeleine.

madde4

Madeleine strålbehandlades under jul & nyår 2014. Den 22 mars 2015 firade hon sin 35-årsdag med öppet hus och det var fullsatt.

”Så många stöttande vänner som kom hade jag aldrig räknat med. Jag kallar dom mina soldater & tillsammans så utgjorde dom en hel armé. Min arme”.

Både både vänner och främlingar gav Madeleine ett enormt stöd via sociala medier, något som gav henne styrka att ta sig igenom allting.

madde9

”Livet är ju vad det är & kan man inte påverka vad som händer så måste man acceptera. Sen kan man göra det bästa av det. Självklart har jag haft tvivel om min känsla var felaktig och jag skulle behöva lämna min 11-åriga dotter, min sambo & hela min familj”, säger Madeleine.

Skarmavbild 2016-01-07 kl. 13.16.46

Läkarna säger att dom gjort sitt bästa för att få bort allt av tumören, men dom kan inte garantera någonting.

Därför väljer dom att kanske aldrig friskförklara Madeleine. Men hon har gjort det själv. Hon genomgick sin sista strålbehandlingen i slutet på januari 2015.

pedrito

Hon ”firade” sin seger över cancern med att ställa ut droppställningen i trädgården och göra om den till fågelmatare.

marisar1

Men allt tog också ytterligare vändning 2015 i december 2015. Madeleine kände ett smygande illamående och blev misstänksam.

billy2

”Jag tog ett graviditetstest som visade att livet ger tillbaka. Den 16 december 2015 så föddes våran son Billy. Så efterlängtad & som en stor guldkrona efter allt!”.

billy3

”Nu siktar vi framåt mot ett år utan liknande utmaningar, men med en tacksamhet över vad livet ger oss för prövningar & vad vi ska lära av det.
Jag tror på livet & att saker sker utav en anledning. Att lära och föra vidare det positiva i det mörka”, säger Madeleine till Newsner.

Madeleines blogg kan du läsa mer om hennes resa och kamp mot cancern.

Håll med om att alla kan inspireras av Madeleines otroligt starka vilja och hennes sätt att ta sig an livet, trots svåra prövningar? Dela gärna vidare hennes berättelse. Det är hon och familjen värd.

 

Läs mer om...