Med 2 oväntade ingredienser rengör han grillen på bara några sekunder.

Att rengöra grillen inför grillsäsongen kan vara lite knepigt, men det finns vissa tips som alla grillmästare borde ha koll på. Ett knep för att få gallret klibbfritt är att ta en rå potatis och skrubba rent, men ibland behövs det ju också en rejäl rengöring också. Så därför tänkte jag dela med mig av detta tips, som har fungerat bra för mig de gånger jag provat. Du behöver inga tunga kemikalier eller andra rengöringsmedel. Det här tipset faller under kategorin ”husmorsknep” och allt du behöver är bakpulver och varmt vatten. Blanda ingredienserna i en liten bunke, lägg på grillen och skrubba bort alla gamla matrester och annat smuts. På några minuter kommer din grill vara som ny! Kolla nedan får du själv se.

Och som om grillknepet inte vore nog får du här 9 andra smarta tips på varför alla borde ha bakpulver hemma. (Grillknepet kommer 2:50 in i klippet)

Håll med om att det är jäkligt smart? Jag vet i alla fall hur jag kommer rengöra min grill nästa gång. Dela gärna vidare knepet med din familj och dina vänner om du också vill hjälpa till att sprida tipset vidare!