Med bara 3 ingredienser och en kastrull kan du bli kvitt dålig lukt i hemmet på 5 min.

Jag vet inte hur det är med er, men för mig är det alltid viktigt att mitt hem luktar gott. Det ger en sådan fräsch och härlig känsla när man kommer hem. När man har gäster är det naturligtvis också väldigt trevligt med ett hem som uppfylls av en fräsch och frisk doft. Den effekten går ju till viss del att uppnå med hjälp av en doftsprej, men det varar inte länge och är dessutom dåligt för miljön. Därför blev jag positivt överraskad över det här enkla knepet från Clean My Space.

När du vill få bort dålig lukt eller helt enkelt vill få det att lukta godare i hemmet – skippa doftsprejen. Se i stället till att alltid ha kanelstavar och kryddnejlikor hemma i skafferiet. Blanda ihop valfri mängd av dessa ihop med en apelsin som du skivor.

apelsin1

Släng dessa 3 ingredienser i en kastrull med vatten och låt stå tills det börjar koka. Inom fem minuter kommer det att eliminera all dålig lukt – och i stället lukta himmelskt.

apelsin2

En smart grej är att du dessutom kan frysa in blandningen i en burk och sedan ta fram när det återigen finns behov. Eller om du bara vill att det ska lukta extra gott i ditt hem. Ingredienserna är alltså kanelstavar, kryddnejlika och en apelsin. Den sistnämnda kan du testa byta ut mot ett äpple, en citron eller en lime om du vill testa en ny lukt.

apelsin5

Ett smart och enkelt tips för att snabbt få det att lukta strålande gott i hemmet på nolltid! Jag kommer i alla fall testa. Dela gärna om du också tänker göra det.