Michaels hemmagjorda fälla är nästan gratis – dödar mördarsniglarna på nolltid

Du känner säkert igen situationen. Det är en sen sommarkväll, daggen har lagt sig på gräset och du går ut för att titta till dina ägor… när du plötsligt sätter foten i något klibbigt.

Där, över hela gräsmattan, ligger mördarsniglar och gottar sig i dina fina växter – och den fasansfulla invasionen gör naturligtvis stor skada i trädgården.

Problemet dyker upp varje sommar och är lika irriterande varje gång, men till i år kan det äntligen vara slut på den saken. Dansken Michael Petersen har nämligen uppfunnit en genial fälla som knappt kostar ett öre – och som enligt honom själv är ”mycket effektiv”.

Precis som alla andra tomtägare hade danske Michael Petersen i år efter år lidit av mördarsniglarnas angrepp i trädgården.

Han provade ett gäng olika snigelfällor men tyckte kort och gott att de var lite väl dyra. Då, förra sommaren, förändrades plötsligt allt.

Michael fick en snilleblixt – och bestämde sig genast för att prova.

– Jag tittade lite på mitt hushållsavfall och fick syn på en tom mjölkkartong som ändå bara skulle slängas. Jag testade och upptäckte att den hemmagjorda fällan var minst lika effektiv och mycket billigare, säger Michael Petersen till Dagens.dk.

Bildkälla: Shutterstock

Lösningen? Den delar Michael Petersen med sig av i ett Facebook-inlägg som har delats vidare tusentals gånger.

”Den innehåller en blandning av 1 l vatten, 25 g spraymalt och 3 cl sprit (blandningen räcker till 4-5 fällor). Kom ihåg att använda handskar när du samlar in fällan eftersom snigelslem innehåller E. coli-bakterier och man kan bli väldigt sjuk av den skiten”, skriver han på Facebook.

Denna blandning med vatten, spraymalt (torkat maltextrakt) och sprit hälls alltså ner i mjölkkartonger och placeras ut i trädgården – där de lockar till sig mördarsniglar på nolltid. Enligt Michael Petersen fångas snabbt 25-50 mördarsniglar in och varje fälla beräknas kosta 32 danska öre att tillverka.

Bildkälla: Michael Christian Petersen (Facebook)

Bäst av allt? Det är inte giftigt!

”Många har uttalat sig om djurskyddsaspekten i en sådan här snigelfälla. Vi vill inte använda gift i vår trädgård då det skadar igelkottar, hundar, katter och andra smådjur. Den här blandningen är inte giftig. Den lockar bara sniglar till fällan”, skriver Michael Petersen.

Dela vidare till någon som skulle uppskatta detta smarta knepet så här lagom till sommaren!