När jag såg hennes handväska blev jag förbluffad – men det galnaste är hur hon gjorde den

Det är nog inte bara jag som vill vara lite händigare och skapa något unikt, bara åt mig själv. Men var hittar man inspirationen och hur börjar på en lagom nivå? Erika är en ung spanjor som verkligen gör unika saker på ett kreativt sätt. Hon hade en idé att göra en handväska av gamla burkringar, som oftast bara kastas bort ändå. Processen kan verka lite komplicerad vid en första anblick och när man ser resultatet, men faktum är att det i slutändan är ganska enkelt när man får kläm på det.

Och just resultatet är ju helt fantastiskt! Så börja samla burkringar, flärpar, pussbiljetter eller vad ni kallar det så kan ni också snart göra en unik och fantastiskt snygg handväska.

För att göra den här handväskan behöver du:

• ca 520 burkringar 
• Vaxat bomullsband
• Plastcanvas
• Satinsnöre
• En stor nål
• Sax
• Måttband

För virkningen behöver du:

• Häkelgarn
• Virknål
• Rundade nitar

Så gär gör du:

480 burkringar sätts ihop med satinsnöre i 12 rader med 40 ringar i varje. Börja med att sätta ihop 40 stycken med en meter snöre och starta med tre burkringar som syns på bilden och i videon.

© Youtube/ErikaCreativa

För in nålen bakifrån på den nedre delen av bakersta burkringen och i övre delen på de främre. Kom ihåg att lämna en bit av snöret oanvänt för att kunna knyta ihop allt senare.

© Youtube/ErikaCreativa

Fyll därefter på med fler burkringar tills du har arrangerat den första raden. Kom ihåg att växla med ringar bakom och framför. I slutet av artikeln finns en video som visar hur allting fungerar.

© Youtube/ErikaCreativa

När raden är klar så länkar du ihop kedjan med de två yttersta ringarna, enligt bilden nedanför, och knyter ihop snöret.

© Youtube/ErikaCreativa

Nu är det dags att börja med nästa rad som du fäster i den första raden på samma sätt.

© Youtube/ErikaCreativa

Fortsätt sedan med den här processen tills samtliga 480 burkringar är på plats. Det borde då se ut som nedanför.

© Youtube/ErikaCreativa

Botten på påsen är ca 12 cm bred och 25 cm lång. Efter att Erika hade virkat botten så använde hon denna som en mall för att skära ut en lämplig form av plastduken, vilken fungerar som botten och fästs med nitar. Detta virkar hon sedan samman med nedersta raden på burkringarna. Med plast på insidan blir det en stabil handväska.

© Youtube/ErikaCreativa

För att göra övre delen på handväskan virkar Erika en 5 cm bred sömn och syr sedan fast ett blixtlås.

© Youtube/ErikaCreativa

De sista 40 ringarna använde Erika till handtaget på väskan.

© Youtube/ErikaCreativa

Nedanför kan man se hela videon där Erika grundligt går igenom hur hon går tillväga. Ett helt fantastiskt resultat och även om det verkar lite bökigt är resultatet klart värt processen.

Verkligen imponerande och resultatet blir ju så snyggt! Dela gärna vidare om du också är imponerad.