Oväntade knepet för att hålla din toalett skinande ren

Att rengöra toaletten hör till de mest motbjudande av hushållssysslor, det måste vi väl vara överens om?

Tyvärr är det ett jobb som måste göras – oavsett om du vill eller inte. Eller?

Det finns faktiskt en lösning som du kan behöva veta och dela vidare med dina vänner, om du aldrig mer vill skrubba toaletten!

 

På senare tid tittar allt fler på etiketterna på sina rengöringsmedel, för att se om de innehåller farliga kemikalier eller miljöskadliga ämnen.

Det är självklart bra och vill du ha en naturlig formel för att rengöra toaletten finns det flera bra alternativ, som dessutom är billiga och väldigt effektiva!

Att skapa dina egna rengöringsmedel har dina fördelar: Det är billigare än att köpa i butik, du vet exakt vad du handskas med och du har möjlighet att anpassa viktiga aspekter såsom doft och konsistens.

Här är några husmorstips som fungerar för många:

Sara McFall på sajten My God Messy Life har ett recept för en giftfri och skinande ren toalettstol.  För att göra din egen version av detta, behöver du:

4 msk ekologisk flytande tvål
4 dl vatten
2 msk bakpulver
8-10 droppar av eteriska oljor

Med detta recept kan du använda en väl doftande tvål och de eteriska oljor som du föredrar. Lavendel kan till exempel ge en lugnande doft, medan citron, apelsin eller eukalyptus är eteriska oljor som alla har en uppfriskande doft.

Family Life Goals tipsar man om ett väldigt liknande recept, men där rekommenderas det att du lägger i några matskedar majsstärkelse till blandningen.

Meagan Visser av Growing Up Herbal föreslår att du håller det enkelt. Hon tipsar om ett ”recept” där allt du behöver är bakpulver, vinäger och en stark desinficerande eterisk olja som du själv väljer.

Så slipper du skrubba

För dem som föredrar fastare rengöringsmedel framför vätska är ”toalett-bomber” ett smart tips. De fungerar som badbomber.

Jessica på Moms  4 Real tipsar på hur du kan fördela pulvret i praktiska små isbitsfack. Släpp de små portionerna i toaletten och spola rent. Titta i videon nedan så du ser du hur det fungerar:

Jag tror vi alla känner någon som kan ha nytta av dessa tips och bli bättre på att rengöra toaletten, så dela gärna vidare dessa knep för att underlätta dina vänners vardag!