Pormaskar: Här är enkla husmorsknepet som gör att du slipper dem

Hela mitt liv har jag haft problem med pormaskar, speciellt på näsan. För mig är det jobbiga att de alltid kommer tillbaks. Jag har testat allt från att klämma till olika hemlagade blandningar eller dyra produkter som man kan köpa i olika butiker men inget har funkat så bra som detta. Men efter att ha testat detta har mitt livslånga letande efter en metod som fungerar äntligen upphört.

Pormaskar husmorsknep
Foto: Shutterstock

Jag brukar inte vanligtvis prata om pormaskar och liknande saker med andra, men eftersom jag vet att min moster är så klok så frågade jag ändå henne och hon gav mig det kanske smartaste knepet någonsin.

Nu har jag inte längre problem med pormaskar på näsan och jag är så glad för det. Men jag förstår ändå inte hur jag kunde gå i så många år utan att känna det här smarta knepet. Detta är något alla borde känna till!

Det bästa är att det är så otroligt enkelt och nästan alla har allt som behövs hemma.

Steg för steg: Så blir du av med pormaskar

1. För detta knep behövs en av två saker: en ögonfransböjare eller en helt vanlig neutral tandtrådsbygel.

Pormaskar husmorsknep
Foto: Shutterstock

2. Dra därefter ditt valda verktyg långsamt över näsan, så att tryck appliceras i huden runtom porerna. Detta tvingar ut pormaskarna. Torka därefter bort dem både från näsan med lite toalettpapper. Gör om detta tills det inte längre går att få ut fler pormaskar.

Pormaskar husmorsknep
Foto: littlebeautyguru @ YouTube

3. Tvätta därefter näsan och ansiktet med medel speciellt utformat för hudvård. Använd inte vanlig handtvål eller handsprit, då detta kan torka ut huden.

Pormaskar husmorsknep
Foto: Shutterstock

4. Torka bort med en ren handduk genom duttande rörelser.

Gör detta så ofta det behövs. Jag gör det ungefär en gång i veckan.

Obs: Om det gör ont när du försöker eller du har extra känslig hud, undvik att göra detta.

Här kan du se en video på tyska som visar hur det går till:

Omslagsfoto: Vänster: 5-Minute Crafts @ YouTube, Höger: littlebeautyguru @ YouTube

Dela detta smarta husmorsknep med dina vänner, så att de också får lära sig hur man blir av med pormaskar på några minuter, helt gratis med verktyg som nästan alla har i hemmet!

VIDEO: 6 fantastiska trädkojor du bara vill flytta in i: