Det här händer i din kropp när du äter mango.

Mango är verkligen en av mina favoritfrukter. Och det jag gillar är att man kan äta den på alla möjliga sätt. Funkar hur bra som helst att bara äta som den är, att ha i en smoothie eller att exempelvis ha i matlagning. Och nu när jag ser att mangon har så många bra egenskaper för hälsan vill jag bara äta ännu mer av den söta frukten.

1. Mango hjälper dig att se bättre.

Mango är fylld av Vitamin A, en vitamin som bland annat hjälper oss att bevara den goda synen. Vitamin A hjälper också mot torra ögon. En mango motsvarar 25 procent av en persons dagliga intag av Vitamin A.

shutterstock_140029732

2. Mango hjälper till att sänka kolesterolet.

Mango innehåller mycket fibrer och Vitamin C, vilket hjälper till att hålla kolesterolvärdet i schack. Frukten innehåller också kalium, som i sin tur är bra för hjärtat.

mango

3. Mango är bra för huden.

Frukten innehåller flera ämnen som hjälper till att hålla huden fräsch. Mango innehåller bland annat betakaroten, kroppen förvandlar den i sin tur till A vitamin och det tillsammans med C Vitamin är bra för huden. Så om man exempelvis har finnar och pormaskar kan man skära upp några mangobitar, lägg dem på huden i 10-15 minuter och sedan skölja med vatten.

shutterstock_155576750

4. Mango hjälper till att hålla vikten.

En studie från University of Queensland har visat att mango kan hjälpa till om man vill gå ner i vikt. Men då gäller det att man äter fruktens skal. Studien visade nämligen att mangons skal bränner fett. Men det behövs göras fler studier på området. Fibrerna i frukten hjälper också till att bevara mättnadskänslan och gör att man inte äter så mycket.

Foto

mangoooooo

5. Mango ger bättre matsmältning.

Den söta frukten innehåller enzymer som hjälper till att bryta ner protein i kroppen. Även mangons fibrer ger bättre matsmältningen.

shutterstock_129537233

6. Mango ger bättre sexliv.

Det har länge sagts att mangon är ”kärleksfrukt”. Frukten ökar mannens lust och mangons Vitamin E ser till att ge större sexlust.

shutterstock_107801765

7. Mango kan vara bra mot cancer.

En studie från Texas AfriLife Research Food har visat att mangons antioxidanter kan skydda mot cancer. I studien framgick att mango kan stoppa eller förebygga viss typ av bröstcancer och tjockarmscancer.

shutterstock_283284824

Har du andra vänner som gillar mango eller som du kanske tycker borde äta mer mango får du gärna gilla och dela listan.