Så använder du ståltråd och penna till att göra urtjusiga smycken

Alla smycken passar olika bra vid olika tillfällen – och vi är nog många som väljer att köpa nytt om vi inte hittar något i smyckeskrinet som känns optimalt för den där festen, födelsedagskalaset eller middagen.

Det är dock ett val som i längden blir ganska kostsamt för plånboken. Så varför inte prova att ge de smycken du redan äger en extra touch?

Ja, det låter kanske som en svårbemästrad konst – men det behöver inte vara så krångligt som det verkar. Faktum är att du kommer ganska långt med hjälp av en penna, ståltråd och lite nagellack.

Det läckra knepet jag talar om har under den senaste tiden gjort stor succé på nätet med mängder av instruktionsvideor som visar hur man kan göra små blommor att fästa på diadem, armband, halsband eller vad som nu önskas.

Och inte nog med det, de där blommorna kan ju även användas till helt andra grejer: som att utsmycka kort, använda som bordsdekoration eller ge nytt liv åt en vas.

Till det här knepet behöver du ståltråd, nagellack, en penna, diadem (eller annat smycke beroende på vad du vill sätta blommorna på), avbitartång, tvättsvamp (att placera dina skapelser på medan de torkar) samt limpistol.

Titta här hur du går tillväga:

Bildkälla: Imgur

Dela gärna vidare till någon som älskar att pyssla och skulle uppskatta detta enkla knep!