Så fixar du läckert julpyssel med prylar du har hemma

Att dekorera hemmet med julpynt är en snabb och effektiv metod för att ordna julkänsla på nolltid – och själv tycker jag det är extra roligt när man har ett par personliga dekorationer.

Ofta går det också alldeles utmärkt att skapa något tjusigt med material som man redan har hemma. Som det här lilla pysslet, exempelvis.

Förutom tre guldfiskskålar är det bara att låta kreativiteten flöda med tomtar och andra juldekorationer som ligger i någon låda och väntar – och resultatet är verkligen stämningsfullt.

I den här varianten används, förutom små dekorationer, också artificiell snö och skumgummi – men det är så klart inget måste, utan beror helt på vad du har hemma.

Du behöver:

Guldfiskskålar i tre olika storlekar
Små juldekorationer
En påse artificiell snö (finns i de flesta pysselbutiker)
Svart skumgummi
Sax
Dekorband
Limpistol

1. Ta fram den första guldfiskskålen och häll i artificiell snö eller något annat snöaktigt du har hemma, kanske bomullstussar!

pyssel1
Bildkälla: Youtube

2. Plocka sedan fram några små juldekorationer som du har tillgängliga och ställ dem i skålen.

pyssel2
Bildkälla: Youtube

3. Stapla nästa skål ovanpå och häll i ännu mer snö.

pyssel3
Bildkälla: Youtube

4. Välj ut några nya juldekorationer beroende på vad du har tillgängligt. 

pyssel4
Bildkälla: Youtube

5. Dags för skål nummer tre. Lite snö i vanlig ordning – och så kanske ett batteridrivet ljus på det. Varför inte toppa med ett litet hus.

Bildkälla: Youtube

6. Klipp ut svart skumgummi i en cirkel som är lite större än hålet på den översta skålen. Klipp därefter ut en rektangel, forma till en cylinder och limma ihop med ”locket”. Avsluta med en rund cirkel på toppen och knyt ett dekorband runt så du får en läcker liten hatt.

Bildkälla: Youtube

7. Klart! Ett elegant, personligt julpynt – som liknar en snögubbe!

pyssel7
Bildkälla: Youtube

Spana in den här videon också:

Ett elegant litet knep som ger julkänsla i massor! Dela gärna vidare till någon som älskar att pyssla och skulle uppskatta detta.