Sexbarnsmammans effektiva knep i tvättstugan förenklar min vardag rejält. Både smart och billigt!

En hushållssyssla som jag brukar tycka är riktigt trist är att tvätta. Det är egentligen inte särskilt jobbigt: utan det är mest det att hela processen tar lång tid, det ska sorteras en massa hit och dit och samtidigt ska man stå i en trång liten tvättstuga och greja med allt. Om du har barn att sköta tvätten åt blir det hela ännu jobbigare, så jag kan bara tänka mig vilken möda som behöver läggas ner om man som Ronda Batchelor har sex barn. Hon tröttnade på hela situationen till slut – och bestämde sig för att renovera upp tvättstugan. Resultatet innebar att hon slapp det trånga skrymslet och istället fick ett stort, fräscht, rymligt och trivsamt rum samtidigt som vissa idéer gav barnen eget ansvar att sköta sin tvätt. Det bästa av allt? Hela renoveringen var, så gott det går, bekostad med prylar från second hand och har gått loss på blott 3 400 kronor. Att det är så billigt att göra något så rejält känns helt otroligt när jag ser vilket lyft rummet har fått, men med god vilja och hårt arbete är allt möjligt. Häng med på en rundtur och titta själv!

Från början var tvättstugan hemma hos sexbarnsmamman Ronda Batchelor inte rolig alls.

tvatt1

Men ska man spendera mycket tid i ett rum kan man lika gärna göra något gott av situationen. För 400 dollar, cirka 3 400 kronor, renoverade hon hela rummet till ett effektivt tvättparadis.

tvatt2

Så vad gjorde hon då för att effektivisera och fräscha upp tvättstugan? Först och främst: eftersom alla stora familjer behöver tvätta mycket ställde hon två tvättmaskiner på varandra – och plötsligt var det dubbelt så rymligt i tvättstugan.

tvatt3

Alla barn fick dessutom en egen liten tvättkorg. När korgen är uppfylld får barnen ge sig ned i tvättstugan och sortera smutstvätten själva i de djupa fack som finns utdragbara under avlastningsbordet.

tvatt4

Rena kläder slutar inte i en hög – utan läggs bara in i smarta lådor där varje familjemedlem har en egen. Där får de sedan hämta sin rena tvätt när de vill ha något plagg, istället för att Ronda ska springa fram och tillbaka mellan barnens rum.

tvatt5

Det här är min favoritdel i tvättstugan. Kläder som ska torkas läggs enkelt på dessa torkställningar…

tvatt6

… och skjuts in i väggen!

tvattkvinna

Där inne finns nämligen en fläkt som ser till att kläderna blir torra. Självklart har den timer så att Ronda inte behöver stå och vänta.

tvatt7

Avlastningsbordet i tvättstugan går också att vika upp. På så sätt kommer man enkelt åt de slangar som finns under bordet om det skulle behövas.

tvatt8

Ovanför avlastningsbordet finns en stång där galgar kan hängas upp för att torka ytterligare kläder.

tvatt9

Strykjärnet kan vara lite bökigt att plocka fram. Men inte hemma hos Ronda: där fälls det bara ut ur ett skåp!

tvatt10

Det går dessutom att flytta strykjärnet i olika riktningar.

tvatt11

Sist men inte minst: dörren. Hur charmig och enkel är inte denna skjutdörr?

tvatt12

Här kan du se ett läckert klipp där Ronda bjuder på en rundtur och visar upp sina smarta knep:

Tycker du att detta var en smart lösning? Det tycker i alla fall jag. Om du vill ha en egen sådan här tvättstuga, eller om du känner någon som skulle behöva en, så får du gärna dela vidare den här artikeln till dina vänner på Facebook via knappen här under!