Småbarnsmamman byggde ett kök av gamla kartonger till dottern.

Jag brukar alltid slänga gamla och stora kartonger, men för er som har barn kan det vara värt att fundera en gång extra innan ni går till återvinningscentralen. För de där gamla kartongerna kan verkligen komma till användning, bara man använder lite kreativitet och är fingerfärdig som den här mamman. Rodessa, som denna småbarnsmamma heter, kom på denna smart idé och tusentals föräldrar på nätet har fascinerats av hennes lilla projekt till dottern. Och allt hon behövde för att sätta sin plan i verket var gamla kartonger i olika storlekar…  

Rodessa började med att placera de gamla kartongerna i en L-form, i ett hörn av köket.

Twitter/sirutcha_tuk

kartong

Mamman markerade olika mönster med en penna, för att underlätta målning och hur hon skulle skära. Självklart var lilla dottern Audrey ganska nyfiken på vad som hände…

Twitter/sirutcha_tuk

nyfiken

Sedan blev det dags för målning och utsmyckning. Med enkel akrylfärg i turkos och lite kartongvikning blev förvandlingen total… Ni kanske redan anar vad det ska bli?

Twitter/sirutcha_tuk

nyfiken1

Resultatet? Ett minikök, fullt utrustad med allt som behövs.

Twitter/sirutcha_tuk

rattar

En skål bildar handfat och en tvålpump fungerar som kran. Så smart!

Twitter/sirutcha_tuk

gos1

Och för att locka kunder behövdes förstås ett riktigt namn: ”Audrey Café & Restaurant”.

Twitter/sirutcha_tuk

audrey

Och som ni ser verkar det vara ett uppskattat inslag i hemmet. Jag är i alla fall säker på att både kunder och ägare är nöjda!

Twitter/sirutcha_tuk

kunder1

Jag kan i alla fall inte låta bli att tycka detta blev ursnyggt! Så kreativt!

Twitter/sirutcha_tuk

kock

Vilket barn skulle inte gilla att laga mat eller ha sin egen restaurang för några dagar? Dela gärna vidare detta finna projekt om du tycker att den här mamman förtjänar en stor applåd för sin uppfinningsrika idé!