Smygstarta vårpysslet: Så tar du med våren inomhus – i en tavla

Vi är många som knappt kan bärga oss för att snön ska smälta och solens strålar ska lysa varmare, så att vi kan bege oss ut till trädgårdar och grönsaksland och börja fixa och dona.

Än är det kanske lite kallt, men som tur är går det ju alltid att smygstarta vårpysslet med andra fiffiga idéer. Med den här lilla varianten, som jag precis ramlade över på nätet, kan vi faktiskt ta med oss våren inomhus – och få den där härliga, grönskande känslan lite i förväg.

Spana in knepet här nedan och tveka inte att dela vidare till någon du känner som skulle uppskatta detta. Lite vårkänsla mår alla bra av!

Det vi får lära oss att göra i det här knepet är en vacker tavla med suckulentväxter. Denna växttyp kan magasinera vatten – vilket innebär att du utan problem kan ha en grönskande liten trädgård på väggen.

Det du behöver till själva tavlan är en träram (20×25 cm), en trälåda som är lite större än ramen du använder, stålnät och tavelhängare. Du behöver dessutom ett gäng suckulenter (cirka 15 st), fuktig kaktusjord samt konserverad mossa.

Som tillbehör för att bygga ihop den vackra tavlan behöver du en sekatör, häftpistol, valfri färg, trälim, ätpinnar och sprayflaska.

Bildkälla: George Glass/Facebook

När du ska vattna växterna är det sedan bara att ta ner ramen från väggen. Du kan också borra små hål på toppen av ramen, så att du kan vattna växterna därifrån.

Suckulenter kan överleva utan konstant solljus, men det bästa är om du kan hänga tavlan någonstans där solen åtminstone kan ligga på ibland.

Häng med i det här videoklippet för att se hur du går tillväga:

För alla oss som älskar när det blommar så där härligt, så är det här verkligen värt att prova! Ge det gärna ett försök, och dela med dig av dina egna erfarenheter i kommentarsfältet.

Och du, glöm inte att sprida vidare knepet till alla dina vänner så att de också kan få känna på våren så här lite i förväg!