Stoppa åldrande och se flera år yngre ut – med enkla husmorsknepen som alla kan göra

Att bakpulver kan användas till fler saker än just bakning är känt, men vad många inte vet är att det är en otrolig skönhetsprodukt. Bakpulver kan faktiskt göra att du se fler år yngre ut om du använder det på vissa – oväntade sätt.

Detta kan bakpulver göra för ditt yttre.

1: Slätare hy

Bakpulver är perfekt som peeling. Blöt händerna ordentligt och blanda tvål och bakpulver mellan handflatorna, massera sedan i ansiktet så att döda hudceller lossnar. Skölj sedan ordentligt och du kommer att känna hur slät och len din hy känns.

 

2: Bleka dina tänder

Du har säkert sett reklamer där tandkrämer påstås göra tänderna vitare, istället för att bara rengöra dem. Dessa tandkrämer innehåller bakpulver eftersom att det har en blekande effekt. Du kan göra din egen tandblekningskur hemma genom att blanda bakpulver med väteperoxid. Detta ska dock göras med försiktighet då det skadar emaljen. Gör det inte mer än en gång i veckan.

Foto: Shutterstock

3: Renar kroppen och motverkar dålig lukt

Nästa gång du häller upp ett bad, blanda ner en matsked bakpulver och låt det dra innan du lägger dig i vattnet. Bakpulver motverkar nämligen bakterier, olja och dåliga odörer. Så känner du dig ofräsch så ska du bad med bakpulver och känna dig som ny.

4: Fina naglar

Blanda tre delar bakpulver med en del vatten och smeta det på naglar och nagelband. Låt det sitta i några minuter och skölj sedan av.

Foto: Shutterstock

5: Det stoppar svett

Vissa tycker inte att deodoranter är effektiva nog för att vara värda pengarna. Om du hör till dessa så kan du göra en egen (billig) variant hemma. Du blandar bara fyra matskedar bakpulver med någon essensolja (babyolja går bra), och smetar det under armarna.

6: Bättre andedräkt

Blanda ner en tesked bakpulver i ett glas vatten och gurgla det en stund efter att du ätit. Gör detta några gånger i veckan för att hålla munnen fräsch.

7: Friskare hår

Schampoo och balsam gör oss rena i håret, absolut, men tyvärr så innehåller de många kemikalier och onaturliga ämnen, som bland annat gör oss torra i hårbotten. Testa att byta ut dessa mot bakpulver en gång i månaden. Massera in när du duschar, och skölj sedan bort det.

 

Källa: Steg för hälsa, Passion för hälsa, Healthy Lifestyle.

De flesta har bakpulver hemma, så varför inte testa något av dessa knep när de är så enkla? Var gärna generös och dela med dig av tipsen till andra, de kommer att tacka dig.