Vanliga kryddan som använder vid bakning – hjälper dig att bränna fett

Att träna och äta rätt är bra oavsett om du vill gå ned i vikt eller bara hålla kroppen i trim. Förutom motion så kan det vara bra att tänka på vad man äter.

Om du som jag ibland råkar fuska lite med träningen så kan det vara bra att veta vad man ska äta för att kroppen ska förbränna lite mer än vanligt.

Pixabay

Alla vet nog att ju mer du stoppar i dig, desto mer måste du motionera, men här kommer några tips på saker som du förmodligen redan har hemma som kan vara bra att äta lite extra av i fortsättningen.

Att ingefära är bra för kroppen vet de flesta redan, men att kardemumma, som faktiskt är en släkting till ingefäran också kan göra underverk för din kropp är det inte många som vet.

Förutom att underlätta matsmältningen så kan denna krydda även hjälpa dig mot trötthet, vid magproblem och om du lider av dålig andedräkt.

Minska fettet på magen

Bukfetma är särskilt allvarligt, eftersom det kan skapa större hälsoproblem än det fett som samlas på andra ställen på kroppen.

Studier har visat att bukfetma kan sammankopplas med både hjärt-kärlsjukdomar, demens, diabetes, cancer, högt blodtryck och benskörhet.

Får du i dig kardemumma förbättras ämnesomsättningen, något som i sin tur ökar fettförbränningen. Kryddan utlöser också frisättningen av galla, vilket hjälper kroppen att bryta ner fett snabbare.

Uppblåsta och gasiga magar kan också må bra av en dos kardemumma, enligt denna studie

Wikimedia Commons

Sänker kolesterolvärdet

Kardemumma är en effektiv fettförbrännare, men tros också fungera bra för att sänka kolesterolvärdet.

Studier har gjorts som visar att ett tillskott av kardemumma markant sänker två sorters fett i blodet – kolesterol och triglycerider. 

Tar bort dålig andedräkt

Kardemumma har visat sig framgångsrikt för många som lider av dålig andedräkt.

Kryddan tros hjälpa till att döda munnens bakterier och det underlättar ju förstås om du vill bli av med en illaluktande mun. 

WikimediaCommons

Minskar vätskeöverskottet

Kanske är det överflödig vätska som är anledningen till dina extrakilon? Då kan en vätskedrivande krydda som kardemumma göra underverk.

Kardemummans vätskedrivande effekt tros också ge en lugnande inverkan, något som hjälper till att sänka förhöjt blodtryck. Kardemumma i kosten

För att dra nytta av alla hälsofördelar som kommer från kardemumma bör du förstås också se till att få i dig det. Enklast är det kanske via någon dryck, som exempelvis örtte med kardemumma. 

Krossa några kardemummafrön och lägg i hettvatten, så har du en riktig boost för immunförsvaret. Ett annat sätt är att göra fruktsmoothies med mortlade kardemummafrön. 

Wikimedia Commons

Jag har alltid älskat kardemumma både i matlagning och när jag bakar, men att det dessutom var bra för hälsan är det ingen som har sagt.

Tryck gärna på DELA-knappen så att fler får ta del at alla fördelar kardemumma kan ha på både kropp och själ, vem mår inte lite bättre av en nybakt bulle?