Benjamin Ingrossos miss med kungen på Victoriakonserten – fångades av SVT:s kamera

.

Artisterna radade upp sig på scenen för att hälsa på kungafamiljen.

Då inträffade det oväntade för Benjamin Ingrosso, 27, när han skulle ta kung Carl XVI Gustaf i hand.

Tilltaget fick publiken på Borgholms IP att skratta tillsammans med honom, vilket både hördes och syntes i SVT:s sändning.

Benjamin Ingrosso var en av artisterna på plats på Öland för att fira kronprinsessan Victorias 42-årsdag. Tillsammans med kollegor som Lina Hedlund, Rickard Söderberg, Arja Saijonmaa och Kaliffa, stod Melodifestivalvinnaren från 2018 på scenen på Borgholms IP på söndagen.

Victoriakonserten visades senare också i Sveriges Television, och det var då som tv-tittarna också kunde få ta del av den lite märkliga situationen som uppstod då Ingrosso skulle ta kungen i hand, vilket även Hänt rapporterat om.

Foto: Bengt Nyman/Wikimedia commons

Estelle diggade med till Ingrosso

I år fanns stora delar av kungafamiljen på plats vid den traditionsenliga konsert som alltid avslutar Victoriadagen på Öland den 14:e juli. Däribland prinsessan Estelle, 7 år, som både dansade, sjöng och skrattade i mamma kronprinsessan och pappa prinsens sällskap. När Ingrosso tog ton kunde tittarna se hur prinsessan diggade med till musiken.

BORGHOLM 2019-07-14 Prins Daniel, prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria under firandet av Victoriadagen på Borgholms idrottsplats på söndagen.
Foto: Suvad Mrkonjic / TT

Efteråt träffade prinsessan Estelle alla artisterna när det var dags för kungafamiljen att ta de medverkande i hand uppe på scenen. Först upp var som sig bör kung Carl XVI Gustaf och med sig hade han bland annat Estelle som tog artisterna i hand efter morfar kungen.

Misstaget med kungen – efter Victoriakonserten

Och Estelle fick då se Benjamin Ingrossos mindre misstag med kungen. Eftersom kung Carl Gustaf dröjde kvar en liten stund och tycktes småprata lite längre med Rickard Söderberg stod Benjamin och höll ute sin hand – utan att få hälsa på kungen i några sekunder. Detta fångades av SVT:s tv-kamera och visades i sändningen från Borgholm.

Foto: SVT

Artisten stod då med handen utsträckt i några sekunder, och vände blicken ut mot publiken. Det blev också vissa reaktioner, då tv-tittarna kunde höra hur somliga i publiken skrattade lite grann åt den nesliga situationen som uppstod.

Foto: SVT

Men till slut fick dock Benjamin Ingrosso hälsa på kungen, då han var klar med sitt småpratande med operasångaren Rickard Söderberg.

Foto: SVT

När det var Estelles tur att hälsa på Benjamin så böjde han sig ned och tog prinsessan i hand. Tidigare under kvällen hade Estelle framför allt dansat och sjungit med i låten ”All night long” som Ingrosso framförde, så vi får anta att det var ett trevligt möte för både Benjamin och Estelle!

View this post on Instagram

When the Swedish King left me hanging…

A post shared by BENJAMIN INGROSSO (@benjaminingrosso) on

Dela gärna vidare om du också uppskattade Victoriadagen!