Då gör prinsessan Sofia sitt sista kungliga uppdrag innan födseln

Kungahuset får snart tillökning när prinsessan Sofia i september föder sitt andra barn. 

Nu står det klart när prinsessan gör sitt sista offentliga framträdande innan graviditeten – på en alldeles speciell plats.

Det var i mars tidigare i år som prins Carl Philip och prinsessan Sofia annonserade att paret väntade sitt andra barn.

Ett år efter prins Alexander döptes i september 2016 ska paret få tillökning i sitt andra barn – och redan nu har paret förberett framtiden genom att flytta in i prins Bertils gamla hus, Villa Solbacken, på Djurgården i Stockholm.

Prinsessan Sofia har fortsatt sina offentliga framträdanden under graviditeten och senast har paret varit på Öland för att fira kronsprinsessan Victorias 40-årsdag.

Sofia fanns sedan på plats för en snabbvisit på Gothia Cup, hennes senaste kungliga uppdrag – men när födseln av parets andra barn närmar sig står det nu klart när vi får se prinsessan Sofia med sin gravidmage för sista gången. 

Svensk Damtidning rapporterar att den 2 augusti, bara veckor innan förlossningen, har prinsessan Sofia ett besök i Båstad hos organisationen ”Gränslösa möten”med sin välgörenhetsorganisation Project Playground inplanerat. Hon fanns på plats i Båstad för seminariet redan förra året – men det är inte bara ett kärt återseende på seminariet som gör besöket speciellt. 

Det var även i Båstad som prinsessan Sofia och Carl Philip träffades för första gången, vilket gör hennes sista kungliga uppdrag innan förlossningen lite extra fint. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT Nyhetsbyrån

Stort lycka till med födseln, Sofia och Carl Philip. Överväg gärna att dela artikeln för att hylla vårt fina kungahuspar! 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.