Familjelyckan: Prins Carl Philip och prinsessan Sofia flyttar in i drömvillan

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar tillökning – och nu är det klart med nya boendet. 

I går var paret på plats i Villa Solbacken på Djurgården i Stockholm för att börja pyssla inför flytten till sitt nya hem.

I slutet av mars meddelade Hovet att prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntade sitt andra barn. När familjen nu växer behöver det kungliga paret även ett hus för att få plats med hela familjen – och under fredagen sågs paret i flyttstöket på Djurgården.

Det är Villa Solbacken, som sedan 1997 testamenterades och ägs av Carl Philip efter prins Bertil, som kommer bli parets nya hem. Prinsessan Lilian bodde i villan till sin död 2013.

Villan har totalrenoverats och paret har tidigare bott i Sjöpaviljongen vid Drottningholms Slott strax utanför Stockholm. Men äntligen verkar nu familjen kunna flytta in i sitt nya hus som har 4 sovrum och badrum, samt alla saker en tvåbarnsfamilj kan behöva.

Expressen skriver att ett av de mindre sovrummen får ett barnbadrum, allt för att Alexander och sitt nya syskon ska kunna leka och tvätta sig.

Foto: Wikipedia/Holger Ellgaard

Kvällstidningen rapporterar att flertalet hantverkare och bilar fanns vid vilan för de sista justeringarna under fredagen – och det kungliga paret kunde efter flyttstöket ta sig en lång promenad på Djurgården.

Tillsammans med Carl Philip, Sofia och lille Alexander var även familjens hund Siri, en borderterriertik, med på promenaden. Bara en av många promenader för den lilla hunden som nu kan inspektera sina nya hemtrakter. Om allt går som planerat kommer paret kunna flytta in väldigt snart.

– De flyttar in successivt. Flytten beräknas vara klar innan sommaren, säger Hovets informationschef Margareta Thorngren till Expressen.

FOTO: Jessica Gow/TT Nyhetsbyrån

 

Den här fina villan är prins Carl Philip, prinssessan Sofia och barnen verkligen värda. Dela vidare artikeln om du håller med!