Här är kungens svar på 18-årige Adams festinbjudan

Adam Lager ville göra någonting alldeles extra på sin födelsedag – så han bestämde sig för att skicka en festinbjudan till kung Carl XVI Gustaf. Ett djärvt drag som han tyckte var roligt, men han förväntade sig knappast något svar.

– Jag tänkte att jag skulle skriva propert och formellt, som om jag vore 20 år äldre. Jag hade helt ärligt inte förväntat mig något svar heller när jag var färdig med brevet, säger Adam till Aftonbladet.

Snacka då om att Adam blev helt paff när ett brev från slottet låg i brevlådan häromveckan.

I brevlådan förra veckan damp det ner; brevet från hovet. Svaret på Adams festinbjudan var nej, men kungen tackade så mycket. Som en gest av vänlighet skickade hovet också med ett fotografi av kungen. Här nedanför kan du läsa brevet i sin helhet.

Reddit

Adam blev väldigt glad över brevet, och porträttet, som nu hänger på väggen bredvid Adams skrivbord tillsammans med brevet.

– Jag förstår dem, de får säkert in en massa inbjudningar som denna och kungen har antagligen bättre saker för sig. Jag är dock mycket tacksam för bilden de bifogade som tack, säger Adam till Aftonbladet.