Här plockar Estelle skräp tillsammans med mamma Victoria – skickar viktigt uppmaning till svenska folkets

I dag väntas över 20 000 svenskar bege sig ut i skogarna runt om i landet för att plocka skräp.

Det är nämligen ”World Cleanup Day” – och två som satt av till skogs är prinsessan Estelle och mamma Victoria.

– För mig är fullkomligt naturligt och jag vill att de ska vara naturligt för mina barn att plocka om mans er någonting, och framför allt se till att de inte hamnar där, säger kronprinsessan Victoria till TV4.

I dag är det den årliga ”World Cleanup Day” världen över. Förra året gav sig över 18 miljoner människor ut i naturen för att plocka skräp.

Victoria och Estelle plockar skräp i naturen

Två som även vill hjälpa till under den viktiga temadagen är prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria.

I en video publicerad på Kungahusets Instagram-sida skickar Victoria en viktig uppmaning till svenska folket att bidra.

”I dag är det Håll Sverige rent-dagen. Var med du med och manifestera att skräp inte ska finnas i naturen”, säger kronprinsessan.

Kronprinsessan: ”Ska vara naturligt för mina barn”

TV4:s Jesper Börjesson har fått följa med kungligheterna ut i naturen.

Estelle och Victoria har lyckats plocka upp både påsar och plastglas, och för kronprinsessan är det viktigt att även Estelle är med.

– Vi plockar ganska mycket skräp i vår familj. Jag är uppvuxen med att skräp ska inte vara i naturen och en pappa som alltid gått och irriterat sig och plockat med sig, berättar kronprinsessan i TV4 och fortsätter:

– För mig är fullkomligt naturligt och jag vill att de ska vara naturligt för mina barn att plocka om man ser någonting, och framför allt se till att de inte hamnar där.

13 000 volontärer

Enligt TT har över 13 000 volontärer redan anmält sig till dagens städuppdrag, som vanligast kommer stöta på engångsprodukter och fimpar.

– Det handlar om vår urbana livsstil. Vi äter och dricker och droppar vårt skräp, säger Johanna Ragnartz, vd för Håll Sverige Rent som anordnar Sveriges del av den internationella temadagen, till TT.

[arve url=”https://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon/12500268″ aspect_ratio=”1:2″ /]

Så fint av vår kungafamilj att hjälpa till med att städa upp i naturen. Dela om du också håller med om att kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle är bra förebilder!