Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Hovet avslöjar: De blir prins Alexanders faddrar

I morgon, fredagen den 9 september, döps prins Alexander i Drottningsholms slottskyrka. En stor del av spekulationerna inför bröllopet har handlat om vilka som ska bli lillprinsens faddrar – med kronprinsessan Victoria som klar favorit.

Nu har också alla faddrarna avlöjats av Hovet.

Det blev också väntade namn som blir faddrar över prins Alexander. I tur och ordning bekräftar Hovet att det blir, som väntat, kronprinsessan Victoria, Lina Frejd, prinsessan Christinas son Victor Magnuson, Jan-Åke Hansson och prinsessan Sofias vän från Älvdalen Cajsa Larsson.

Kronprinsessan Victoria blir en av lillprinsens faddrar.

Kungahuset/Kate Gabor

Vid sidan av dopförberedelser har rubrikerna om prinsessan Sofia och prins Carl Philip den senaste tiden mest handlat om deras organisation – som ska göra allt för att stoppa näthatet. Inför dopet har också prinsparet en speciell önskan om eventuella gåvor som gästerna vill skänka. I inbjudan ska det stå; ”Tänk gärna på Prins Carl Philip och Prinsessan Sofias Stiftelse samt Project Playground.”

– Det är det som de helst önskar att få i gåva. Det är en möjlighet att stötta de här verksamheterna som ligger prinsparet väldigt varmt om hjärtat, säger hovets pressekreterare Daniel Urso till Expressen.

På bilden ser vi prinsparet tillsammans med skolungdomar inbjudna för att prata om näthat och hur man beter sig på internet.

Kungahuset

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.