Hovets glädjande besked – om prinsessan Christina

.

Prinsessan Christina har kämpat mot kronisk blodcancer de senaste åren.
Nu ger hovet besked om hur den folkkära ”Hagasessan” mår i dag
, skriver Svensk damtidning.

Kung Carl XVI Gustafs yngsta syster, prinsessan Christina, har kämpat mot kronisk blodcancer. År 2016 meddelade hovet att den i dag 76-åriga och mycket folkkära ”Hagasessan” fått diagnosen.

I pressmeddelandet då skrev hovet att prinsessan Christina, fru Magnuson skulle dra ner på sina officiella åtaganden för att genomgå behandlingar. Allt efter läkarnas rekommendationer.

”Prinsessan Christina och hennes familj hoppas att omgivningen har förståelse för situationen och låter Prinsessan genomgå nödvändig behandling i lugn och ro”, skrev hovet på hemsidan.

Nu – tre år senare – ger hovet svenska folket en glädjande uppdatering om den folkkära prinsessan!

STOCKHOLM 201810011 Tord Magnuson och Prinsessan Christina, fru Magnuson anländer till återinvigningen av Nationalmuseum i Stockholm. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Prinsessan Christina är en av de folkkära så kallade ”Hagasessorna”. Svenska folket fick läsa om kung Carl Gustafs äldre systrar i veckopressen och genom åren har Birgitta, Christina, Desirée och Margaretha synts lite då och då i kungliga sammanhang. Såsom bröllop, dop och andra officiella åtaganden.

Nyligen uttalade sig också prinsessan Birgitta om kungens beslut att plocka bort kungliga prins- och prinsesstitlarna från prins Carl Philips respektive prinsessan Madeleines barn.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Birgitta bryter tystnaden om kungens beslut

”Sessorna på Haga”, Birgitta, Christina, Desirée och Margaretha 1945 på Falsterbo. Foto: Lennart Nilsson/Wikimedia commons

I hela 45 år har Christina varit lojalt sitt arbete för kronan, och har nu lämnat över till den yngre generationen och ser själv fram emot livet som pensionär.

Och efter den kroniska blodcancern som drabbade henne 2016 har behandlingen lyckats, har hovet tidigare meddelat. Nu kommer också nya, positiva besked om den folkkära Hagasessan.

– Det senaste är att hon är återställd och att hon mår bra, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef, till Svensk damtidning.

STOCKHOLM 20180717 Grattisporträtt på prinsessan Christina, fru Magnuson som fyllde 75 år den 3 augusti i år. Foto: Hossein Salmanzadeh/TT

I slutet på juli förra året – bara dagar före sin 75-årsdag – kom beskedet att Christina pensionerat sig från kungahuset efter alla år. Nu blickar hon alltså fram emot pensionärslivet.

– Jag försöker inse att nu är varje dag viktig. Jag vill inte binda upp mig på en massa saker i framtiden, utan verkligen ta vara på det jag har, och de som finns runt omkring mig, sade hon i en intervju med TT, uppger Expressen, i samband med detta.

Prinsessan Christina. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

Tack för alla dina år i tjänst, Christina! Dela gärna vidare för att hylla denna ikoniska ”Hagasessa”!

TV: Kungen genom tiderna