Kronprinsessan Victorias vackra tal på nationaldagen – hyllades med applåder

Det svenska nationaldagsfirandet är i full gång.

På Görvälns Slott i Järfälla strax utanför Stockholm höll kronprinsessan Victoria sitt tal – och fick ta emot rungande applåder efteråt.

Sverige firar i dag sin nationaldag och runt om i landet arrangeras det högtidliga cermonier. En av dessa är på Görvälns Slott i Järfälla strax utanför Stockholm, där prins Daniel och kronprinsessan Victoria befunnit sig under förmiddagen.

Strax efter lunchtid gick kronprinsessan upp på scenen för att hålla nationaldagstal.

Hon pratade bland annat om att inte ta demokratin för givet och om den medmänsklighet Sverige visade upp efter terrordådet i Stockholm den sjunde april.

– Det var många som ställde sig frågan ”vad kan jag göra för att hjälpa till?” och gjorde vad man kunde för att bidra. Man skjutsade folk när kollektivtrafiken inte var igång, man hämtade andras barn ifrån skolan, man öppnade sina hem för människor som man inte kände. Terror syftar till att skapa rädsla och splittring. Men svenskarna svarade med att visa mod och sammanhållning. Det ska vi komma ihåg, och det ska vi också vara stolta över idag på Sveriges nationaldag, sa kronprinsessan i sitt tal. 

Victoria passade också på att välkomna de som invandrat till Sverige från olika delar av världen.

– Vi är nu över 10 miljoner invånare i Sverige och den här högtidsdagen tillhör oss alla. Vi firar den på olika sätt, men vi gör det tillsammans, sa kronprinsessan.

I spelaren här nedanför kan du se hela kronprinsessan Victorias tal från Görvälns Slott under nationaldagsfirandet.

Vilket vackert tal av kronprinssessan, det inspirerade verkligen mig! Tveka inte på att dela artikeln om du också tyckte Victorias tal var fint.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.