Kung Harald skadad – nu bekräftar norska hovet

I tisdags blev det känt att norska drottning Sonja är sjuk.

Nu kommer nästa tråkiga besked från hovet i grannlandet.

Kung Harald har skadat sig, uppger norska TV2

 

På tisdagen tvingades drottning Sonja med omedelbar verkan ställa in sin medverkan i ett inplanerat evenemang. Enligt det norska hovet har hon drabbats av en infektion i de övre luftvägarna.

Men det är inte det enda tråkiga besked de kan lämna. TV2 rapporterar nu att kung Harald skadat sig.

Det var i helgen som Norges 82-årige kung Harald reste till Mallorca för att delta i VM i segling. Och att döma av en bild som figurerar i norsk media har han stött på vissa problem.

Det är en detalj i bilden som har fått uppmärksamhet i vårt grannland.  Det norska kungahuset bekräftar nu att kungen är skadad.

Den spreke kongen vår! God bedring ❤️

Posted by TV 2 Underholdning on Wednesday, 9 October 2019

På bilden syns den 82 år gamla kungen med ett stödbandage runt sitt högre knä. TV2 skriver att bandaget ska vara bra för ökad blodcirkulation och för att minska smärtor.

Norska hovet bekräftar att kungen har knäproblem.

Foto: Berit Roald / Scanpix NORGE /

– Det är känt att H.M. Kungen över en längre tid har haft problem med ena knäet, och han bär därför ett stödbandage under VM i segling, säger Sven Gjeruldsen, assisterande kommunikationschef, till TV2.

Enligt TV2 vill dock kungahuset inte kommentera hur allvarlig skadan är.

Flera sjukdomsbesked det senaste året

Det är inte första gången det rapporteras om att kungen har problem med sin hälsa. I april 2018 blev han sjukanmäld på grund av smärtor i foten. För kungen och drottningen, som båda har fyllt 82 år, har de senaste åren varit kantade av sjukdom. Sjukdomsbeskeden har nämligen kommit på löpande band.

I sommar var drottning Sonja sjuk under period, vilket hon alltså är nu igen. I oktober förra året blev det även känt för allmänheten att kronprinsessan Mette-Marit drabbats av en kronisk sjukdom.

Nu hoppas vi att kung Harald får bukt med sina problem!

Skicka gärna dina lyckönskningar till Harald i kommentarsfältet på Facebook!