Här är kungafamiljens fina stöd till Hagasessorna – efter olyckorna

Hagasessorna fick äntligen fira – efter tragedierna. 

Efter högtidlighållandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag har de umgåtts med kungafamiljen – och stöttats efter dödsfallen och sjukdomsbeskeden, uppger Expressen

Foto: Bengt Nyman (Wikimedia)/Christine Olsson (TT)

Prinsessan Désirée drabbades av sorg i april när hennes make, friherre Niclas Silfverschiöld gick bort efter en tid sjukdom. När Désirée tog ett sista farväl vid begravningen fanns både kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria och prins Daniel vid hennes sida för att stötta. 

Och i oktober 2016 gick hovet ut och berättade att prinsessan Christina fått blodcancer. Prinsessans cellgiftsbehandlingar gav inget resultat – och några månader senare berättade hovet att prinsessan gått igenom en stamcellsoperation.

Nu stöttas Hagasessorna av kungafamiljen. Efter kronprinsessans födelsedag har de umgåtts på Solliden. 

Vid firandet av kronprinsessan Victorias 40-årsdag berättade Christinas man Tord Magnuson för Expressen om prinsessans tillstånd. 

– Det är bra, det är bättre och bättre. Doktorn är nöjd, det går åt rätt håll. Tack för att du ville fråga, säger han till Expressen.

För kronprinsessan var det viktigt att samla alla Hagasessorna – och på lördagen samlades alla fyra på Solliden för en lunch med kungafamiljen. Även på måndagen syntes prinsessan Christina umgås med drottningen. 

– Det var en försiktig önskan som jag hade, att få samla alla på Solliden, sa Victoria till tidningen. 

Jag tycker det är fint att kungen ställer upp för sina systrar!

Dela om du håller med. 

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.