Kungahuset skjuter upp middagen – efter corona-utbrottet

Kungahuset tvingas till ändrade planer i coronavirusets spår.

Nu skjuts en representationsmiddag upp på framtiden.

”I avvaktan på den fortsatta händelseutvecklingen väljer Deras Majestäter, som värdar, att senarelägga den planerade representationsmiddagen på Kungl. Slottet”, skriver hovet på sin hemsida.

Sverige har totalt haft 14 stycken bekräftade fall av coronaviruset convid-19: Sex i Västra Götalandsregionen, fyra i Stockholmsregionen, två i Jönköpingsregionen och två i Uppsalaregionen.

Efter de senaste fallen som uppdagats under helgen kommer kungahuset nu med ett nytt besked: Hovet skjuter upp en planerad middag.

Foto: Shutterstock

Den representationsmiddag som skulle ha hållits på onsdagen skjuts på framtiden. Detta uppger hovet på sin hemsida under måndagsförmiddagen.

”Av hänsyn till inbjudna gäster senareläggs den representationsmiddag som var planerad till onsdagen den 4 mars. Under de senaste dagarna har ett antal fall av smitta från det nya coronaviruset upptäckts i Sverige”, skriver hovet på sin hemsida.

STOCKHOLM 20191220 Drottning Silvia och kung Carl Gustaf under till Svenska akademiens årliga högtidssammankomst Börshuset i Gamla stan. Foto: Jonas Ekströmer / TT

LÄS MER: Så sprids coronavirus och så vet man om man är smittad

Samtidigt konstaterar man att Folkhälsomyndighetens bedömning är att risken för att upptäcka fall av covid-19 i Sverige är hög, samtidigt som risken för allmän spridning i Sverige är låg.

”I avvaktan på den fortsatta händelseutvecklingen väljer Deras Majestäter, som värdar, att senarelägga den planerade representationsmiddagen på Kungl. Slottet onsdagen den 4 mars. Detta görs av hänsyn till inbjudna gäster”, skriver hovet på sin hemsida.

Under måndagen höjde EU risknivån för nya coronavirus i Europa från ”måttlig” till ”hög”, vilket meddelandes av kommissionens ordförande Ursula von der Leyen vid en pressträff.

Dela gärna inlägget vidare!