Kungaparet i Indonesien på statsbesök – då hyllades de som filmstjärnor

Carl XVI Gustaf är tillsammans med drottning Silvia på statsbesök i Indonesien. 

Då hälsades kungaparet välkomna av lokalbefolkningen som riktiga filmstjärnor.

– De spelade Abba under lunchen, ”Dancing queen”, det var mycket trevligt, säger Silvia till Expressen.

Karl XVI Gustaf avslutade under onsdagen stadsbesöket i Indonesien. På plats har han bland annat träffat presidenten Joko Widodo och diskuterat diverse frågor gällande mänskliga rättigheter. 

På onsdagen tog kungen, akompanjerad av drottning Silvia, tåget till en av Indonesiens största städer Bandung. Där fick de ett välkomnande värt en kunglighet.

På plats på tågstationer och längst rälsen hade tusentals lokalinvånare samlats, hållandes i svenska flaggor och stora plakat. För Expressen berättar drottning Silvia att det kändes ”äkta, varmt och välkomnande”.

– Det var en så spontan värme! Det var det som var så härligt att se. Det var inte bara barn som hade skickats ut för att de inte skulle behöva gå i skolan, säger drottning Silvia till Expressen.

FOTO: Darren Whiteside/AP/TT Nyhetsbyrån

 

Under sin vistelse i staden guidades kungaparet runt av borgmästaren Ridwan Kamil och hustrun Atalia Praratya. Ett av huvudsyftena med besöket har varit att fördjupa handelsrelationerna mellan Sverige och Indonesien.

Och efter en trevlig lunch, där de bland annat spelat ABBA:s ”Dancing queen” för kungaparet, sammanfattade Carl XVI Gustaf statsbesöker som väldigt lyckat.

– Det har varit väldigt intressant. Vi har besökt många institutioner och haft möjlighet att träffa väldigt bra personer. Vi har fått ett bra mottagande, säger kungen till Expressen.

Så trevligt kungaparet ser ut att ha haft i Indonesien. Dela artikeln vidare om du också tycker kungen och drottningen är en bra förebild för Sverige!