Kungen får reda på att flickan fyller år – då tvekar han inte en sekund på att ta ton

Kung Carl Gustav är inte bara en härlig individ. Han kan även sjunga. 

Under onsdagen besökte han en skola i Botkyrka utanför Stockholm.

Och när det framkom att 11-åringen Kinora fyllde år var kungen inte sen med att inleda födelsedagssången.

Tillsammans med stiftelsen Ungt Ledarskap besökte kung Carl Gustaf under onsdagen International School i Botkyrka. På plats träffade han flera skolungdomar där de själva berättade om att de är förändringsagenter, att exempelvis alltid stoppa ett bråk om de ser ett sådant på skolgården eller att fråga alla om de vill vara med och leka.

Men under ett besök i klass 4S avbröt kungen plötsligt genomgången. Han hade nämligen fått reda på att nu 11-åriga Kinora fyllde år.

– Då skulle jag vilja säga något vänligt här för en gångs skull. Jag hörde att någon fyllde år, sa Kungen enligt Expressen och fick till svar att Kinora fyllde år. 

Utan att tveka frågade kungen om de inte skulle sjunga för födelsedagsbarnet – och ställde sig upp för att ta ton i ”Ja må hon leva”.

Bildkälla: Skärmdump/Stella Pictures

Hela klassen stämde in i sången och kungen såg ut att stormtrivas bland de glada barnen. Efter de hurrat för Kinora gick kungen fram och gav henne en varm kram.

– Det känns så coolt bara, att han kramat mig. En kung brukar ju inte sjunga eller krama andra, säger Kinora till Expressen efter mötet med kungen.

Se när kungen tar ton för 11-åriga Kinora i spelaren nedan.

Han är ju för härlig vår kung, det här fick mig verkligen på ett riktigt gott humör! Dela gärna artikeln så dina vänner också får se det fina födelsedagsfirandet!

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.