Nu gratulerar hela världen den svenska kungafamiljens stora bebislycka.

Vi säger grattis till kronprinsessan Victoria och prins Daniel till deras nyfödda son! Och självklart också grattis till Estelle som har blivit storasyster. Men det är inte bara i Sverige vi är glada över nyheten att vi har fått en ny prins. Det är en världsnyhet!

Sent på onsdagskvällen meddelade prins Daniel att han och kronprinsessan har blivit föräldrar på nytt. En liten pojke föddes klockan 20.28. Allt gick bra.

Nu sprids bebislyckan runt om i världen. De största nyhetsbyråerna, till exempel amerikanska AP, franska AFP och tyska DPA, har alla rapporterat om händelsen.

Flera internationella medier har hakat på. Bland annat stora brittiska Daily Mail – som lade ut nyheten under natten. ”Det är en pojke! Prinsessan Victoria i Sverige har fött en liten son, hennes andra barn med maken prins Daniel” skriver tidningen i rubriken.

Andra stora nyhetsförmedlare, som CNN International, ABC News och People Magazine berättar också om parets nya bebis.

Tyska Bild skriver så klart också om nyheten, och även belgiska Le Soir.

Herzlichen Glückwunsch! ❤️

Posted by Bild on Wednesday, March 2, 2016

Runt om i världen strömmar lyckönskningarna och hälsningarna in till kronprinsessan Victoria och prins Daniel. Även i Sverige.

– Jag vill framföra mina varmaste gratulationer till kronprinsessan Victoria och prins Daniel som har blivit föräldrar igen. Vi gläds med föräldrarna och med storasyster Estelle, skriver statsminister Stefan Löfven på regeringens hemsida.

Regeringskansliet kommer att flagga under dagen med anledning av födseln.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.