Nya beskedet om Prinsessan Madeleine och Chris

Coronaviruset påverkar alla i vårt samhälle, från ung till gammal.

Den svenska kungafamiljen fick ställa in kronprinsessan Victorias namnsdagsfirande men på grund av virusets framfart är det flera evenemang som kan komma att ändras.

Efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska alla över 70 år isolera sig så mycket som möjligt då de är en av riskgrupperna att drabbas av coronaviruset.

Detta har gjort att Kungen och Drottningen inte till exempel fått chansen att träffa sina barnbarn, sedan coronaviruset bröts ut.

– På grund av risken för coronasmitta träffar kungaparet träffar inte sina barnbarn just nu, har Margareta Thorgren på hovets informationsavdelning tidigare sagt till Svensk dam.

STOCKHOLM 20191211 Prinsessan Madeleine och Nobelpristagaren i kemi Akira Yoshino under kungens traditionsenliga middag för Nobelpristagarna på Stockholms slott. Foto: Christine Olsson / TT

Därför stoppas Madeleine och Chris

Prinsessan Madeleine och hennes make Chris O’Neill befinner för närvarande i USA där de bor, men någon hemresa är ännu inte planerat hem.

Detta beror till stor del på grund av de restriktioner som varje enskild land inför för att skydda sig från sjuka som kan resa in.

– Kungafamiljen följer de rekommendationer som respektive land ger utifrån det land man bor i. Vi vet inte när reserestriktioner ändras i respektive land, säger Margareta Thorgren till Newsner.

BORGHOLM 2016-07-14 Prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill under det offentliga firande av kronprinsessan Victorias 39-årsdag vid Borgholms IP på Öland 14 juli, 2016. Foto: Mikael Fritzon /TT

Ändringarna i kungahuset

Dessa förändringar gör att de uppdrag som kungafamiljen utför, även kan komma att ändras i utförandet då en del måste göras digitalt.

– Det är ändringar i kungafamiljens programmen men många sammanträden styrs om till digitala. Även arbetsuppgifterna blir annorlunda. Det arbetas intensivt utifrån de nya förutsättningarna som vi är i nu, säger Margareta Thorgren till Newsner.

På grund av coronaviruset har också Kungen och kronprinsessan Victoria tvingats vara åtskilda för att inte båda skulle kunna insjukna samtidigt.

Nu hoppas vi att allting snart blir bättre och att såklart vår svenska kungafamilj inte blir sjuka.