Pappa Daniels känslostorm – i talet om dottern Estelle: ”Jag orkar knappt prata om det”

Jag tror att alla föräldrar kan skriva under på att ens värsta tänkbara mardröm vore om något hände ens barn. Man älskar dem av djupet av sitt hjärta – och vill få så mycket tid med dem som bara möjligt.

Det kan prins Daniel intyga. Vid ett tal under fredagen tog en märkbart berörd pappa upp ämnet – och pratade då om de starka känslorna för dottern Estelle.

”Bara tanken, jag orkar knappt prata om det, på att missa en månad eller ett år av hennes liv”, sade prins Daniel i talet enligt Expressen.

Det var när prins Daniel under fredagen gästade Pep Forum på Karolinska Institutet som han berättade om Generation Pep.

Organisationen, som prinsen driver tillsammans med kronprinsessan Victoria, arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barns hälsa. I talet kom prins Daniel in på ojämlikheten i folks hälsa och välbefinnande.

”Sverige ska vara ett land där alla barn och unga får samma förutsättningar till ett aktivt liv”, sade prinsen enligt Expressen.

Prins Daniel
Foto: Henrik Montgomery/TT

Prins Daniel konstaterade också att det i snitt skiljer sex år i livslängd mellan låg- och högutbildade.

Något som fick honom att ryta ifrån. En märkbart berörd prins berättade om hur det skulle kännas att förlora de där åren med snart sexåriga dottern Estelle.

”Vi som har barn vet vad mycket som hinner hända på sex år och vad mycket man missar om man inte får vara med. Vår lilla tjej där hemma, Estelle, fyller sex år i februari. Bara tanken, jag orkar knappt prata om det, på att missa en månad eller ett år av hennes liv till följd av ohälsa. Det orkar jag personligen knappt tänka på”, sade prins Daniel enligt Expressen.

Prins Daniel och prinsessan Estelle
Foto: Mikael Fritzon/TT

Kloka ord, prins Daniel!

Dela vidare om du också tycker att prinsen har helt rätt i det han säger.