Prins Harry och Meghan Markle uppges lämna offentligheten efter turbulenta tiden – tar en paus

I maj fick Meghan Markle och prins Harry sitt första gemensamma barn.

Bara ett halvår senare uppges paret ta en paus, rapporterar CNN.

Det var den 6 maj som det brittiska kungahuset kunde meddela den glada nyheten: Meghan Markle hade fött en liten pojke.

”It’s a boy (det är en pojke)”, skrev paret på Instagram.

Det brittiska kungahuset gav mer information:

”Vi är glada att tillkännage att deras kungliga högheter hertigen och hertiginnan av Sussex välkomnade sitt förstfödda barn tidigt på morgonen den 6 maj 2019. Deras kungliga högheters son vägde 3,26 kilo.
Hertiginnan och bebisen är båda friska och mår bra, och paret tackar allmänheten för den gemensamma upprymdhet och stöd under denna speciella tid i sina liv”.

FOTO: AP

Därför tar prinsparet en paus

I dag är sonen, som fick namnet Archie, fem månader. Och nu kommer uppgifter om att prinsparet tagit ett avgörande beslut – för familjens skull.

Enligt en källa till CNN uppges paret nu dra sig tillbaka från offentligheten och ta en paus. Detta kommer att ske någon gång i mitten av november, när de slutfört sina planerade uppdrag.

Prins Harry och Meghan Markle stämmer tidningar

Eftersom ännu inget är officiellt är det oklart hur lång paus det rör sig om, men slutet av året kommer prins Harry och Meghan Markle lägga all sin tid på familjen. Det är troligt att de kommer varva tiden mellan Storbritannien och USA, där Meghan Markle kommer ifrån.

Prinsparet kan se tillbaka på ett par turbulenta månader, skriver CNN. Tidigare i oktober rapporterade media om att Meghan stämmer brittiska tabloidtidningen Mail on Sunday efter att de publicerat ett privat brev som hon skickat till sin pappa. Prins Harry stämmer samtidigt tidningarna the Sun och the Daily Mail, som påstås ha hackat hans telefon.

Så otroligt klokt av prins Harry och Meghan Markle att lägga sin tid på sonen Archie.

Dela gärna om du stöttar dem i deras beslut!