Prinsessan Estelles skola stänger efter coronafall – nu uttalar sig hovet

En elev på Campus Manilla, skolan där prinsessan Estelle studerar, har testats positivt för det nya coronaviruset.

Samtidigt sitter flera andra elever i frivillig karantän efter att ha vistats i smittdrabbade områden.

Nu väljer skolan att hålla stängt i väntan på vidare besked.

Enligt Expressen har Campus Manillas rektor Carina Hagström-Bergh under natten skickat ut ett brev till alla föräldrar. Där står det att läsa att en elev på grundskolan har testats positivt för coronaviruset covid-19 och att man därför väljer att hålla stängt under torsdagen.

”Syftet med att stänga hela skolan är att garantera tryggheten för elever, vårdnadshavare och personal i ett läge där många är oroliga och där vi nu vet att en elev är bekräftat smittad med Coronaviruset”, står det i brevet enligt Expressen.

”Med anledning av det, kommer lärarna under torsdagens studiedag förbereda uppgifter som eleverna kan göra på distans. Detta också som en förberedelse om vi skulle behöva ha stängt fler dagar än bara torsdagen.”

campus manilla, prinsessan estelle
Foto: Anders Wiklund, TT / Linda Broström Kungl. Hovstaterna

Hovets besked om Estelle

En av eleverna på Campus Manilla i Stockholm är prinsessan Estelle. Hovet bekräftar att Estelle inte är smittad av coronaviruset – men att hon stannar hemma från skolan under torsdagen.

– Med anledning av ett coronafall på skolan, har det inatt skickats ett brev till samtliga föräldrar. Därför så stannar prinsessan Estelle hemma i dag, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Skolan kommer under torsdagseftermiddagen att återkomma med mer information om hur man ska agera.