Prinsessan Sofias känslosamma hälsning till alla vårdarbetare: ”Så oerhört imponerad”

När trycket på den svenska sjukvården ökade på grund av pandemin valde prinsessan Sofia att gå en sjukvårdsutbildning för att hjälpa ordinarie vårdpersonal. Erfarenheten har gjort henne tacksam, och i ett videoklipp från Svenska hjältar-galan riktar hon nu en personlig hälsning till alla som arbetar inom vården.

– Jag är så oerhört imponerad. För mig är alla ni inom den svenska sjukvården verkliga hjältar och jag vill tacka er för allt ni har gjort och fortsätter att göra varje dag, säger prinsessan Sofia i videon.

När sjukvården blev överbelastad i och med pandemins utbrott höll Sophia hemmet i Stockholm en intensivutbildning för permitterad SAS-personal som skulle avlasta den ordinarie personalen. Då valde prinsessan Sofia att delta hon med. 

– Prinsessan är hedersordförande i Sophiahemmet och i dessa coronatider vill hon engagera sig i sjukvården och försöka bidra och hjälpa till under den här stora arbetsbelastningen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam då.

Gick sjukvårdsutbildning

Efter den tre dagar långa utbildningen blev prinsessan Sofia en del av den arbetsgrupp som skulle stötta sjukvårdspersonal under pågående pandemi.

”Inom ramen för ”beredskapslyftet” är jag nu placerad på en av sjukhusets vårdavdelningar där jag tillsammans med andra nyutbildade kollegor stöttar och avlastar vårdpersonalen med olika uppgifter, bland annat omsorg av patienter och städning”, skrev prinsessan Sofia på Instagram-kontot som hon sköter tillsammans med sin make prins Carl Philip.

Prinsessan Sofias tack till vården

Erfarenheten har gjort henne extra tacksam till de som jobbar inom svensk sjukvård, varför hon igår valde att rikta en personlig hälsning till dem under Svenska hjältar-galan

– Jag har blivit väldigt inspirerad av de undersköterskor, sjuksköterskor och läkare som jag ser i arbetet men även de historier som flödar från deras kollegor i andra delar av Sverige.

Foto: TT

Hon fortsätter:

– Det handlar om ett yrke som i en pandemi som denna ställer krav även på deras övriga familjemedlemmar får att få tiden att gå ihop och räcka till. En för alla, alla för en.

Prinsessan Sofia har rätt, de som arbetar inom vården är verkliga hjältar. Dela gärna om du håller med.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required