Seyde, 67, fick mystiskt brev – visade sig vara middagsinbjudan från kungen

67-åriga eldsjälen Seyde Aslan fick hem ett konstigt brev i brevlådan och trodde det var reklam.

Men vid en närmare titt visade det sig vara en middagsinbjudan – från självaste Carl XVI Gustaf.

– Jag trodde det var någon som ville luras och bad en granne att kolla upp det på internet, säger Seyde till GT.

Det var i förra veckan som 67-åriga Seyde satt på sin balkong i Huskvarna och drack te. Men plötsligt skulle den lugna stunden bytas ut mot ett glädjevrål, när hennes barnbarn kom ut och konstaterade att hon fått en alldeles speciell inbjudan.

I ett kuvert, som Seyde till en början varit övertygad om var reklam, låg en middagsinbjudan. Men den kom inte från vem som helst, utan från självaste kung Carl Gustaf och drottning Silvia.  

– Åh, det är så underbart så det är inte sant! Vi gläds alla åt det här! säger Gunnel Hall, kollega till Seyde Aslan till Jönköpings-Posten.

Seyde jobbar till vardags som språkkaféledare och är hela bygdens eldsjäl. Hon kom från Turkiet till Sverige 1989 och ett år senare började hon arbeta i Öxnehagakyrkan i Huskvarna som volontär – och där har hon numera blivit känd som ”Öxnehagas Moder Teresa”.

För tre år sedan gick hon i pension och sedan dess har hon hjälpt tusentals människor med allt från kontakt med läkare till att ordna bostäder och prata med Migrationsverket. 

Foto: Henrik Montgomery/TT Nyhetsbyrån

Trots hennes gedigna CV blev Seyde, som fortfarande jobbar ett tiotal timmar i kyrkan varje vecka, chockad över inbjudan. Hon ser fram emot den stora middagen med kungaparet, där ungefär 200 gäster är inbjudna, och efter Jönköpings-Postens artikel har mängder av människor hört av sig till henne med sina lyckoönskningar och gratulationer. 

Flera har till och med erbjudit sig att hjälpa henne inför den kungliga middagen i Stockholm den 22 september.

– En dam som heter Ruth och är 91 år ringde och sa att jag skulle komma hem till henne och ta vad jag ville från garderoben nu när jag skulle på middag hos kungen. Men jag vet inte, jag är en vanlig människa och behöver inte dyra kläder. Men jag vill gärna ta i hand med kungen och drottningen, säger Seyde till GT.

Kungafamiljen känner hon väl till. Redan när hon jobbade på ett sjukhus i Turkiet kunde hon via en svartvit tv-apparat se när kungen gifte sig med drottning Silvia. Nu får hon äntligen träffa kungaparet, trots att hon gärna sett att de kommit på besök till henne.

– Men det hade varit roligare om de kommit hit och besökt alla invånarna här faktiskt, säger Seyde till GT

Bildkälla: Wikipedia

Seyde verkar vara en alldeles fantastisk kvinna och hon förtjänar verkligen den här fina middagen med kungaparet. Tveka inte på att dela vidare artikeln om du också tycker det här var en fin gest från kungahuset.

Vill du ha fler artiklar om kungafamiljen i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.