13-åringens sista sång till döda pappan lämnar inte ett öga torrt

Alla som någon gång har förlorat en nära anhörig vet vilken smärta och hjärtesorg det är att ta sig igenom.

Föreställ dig då att du, blott några dagar efter att din älskade pappa har dött i cancer, ska ställa dig på en scen och försöka hålla minen inför miljoner tv-tittare.

Det var nämligen precis vad den 13-åriga flickan Evie Clair gjorde – och med all sin uppbådade styrka bjöd hon på ett framträdande som inte lämnade ett öga torrt.

Om du har hängt med i årets upplaga av talangjakten America’s Got Talent så har du förmodligen inte missat historien om den 13-åriga flickan Evie Clair.

I takt med att flickan har tävlat med sin begåvade röst har nämligen hennes pappa kämpat mot tjocktarmscancer. Under programmets gång har 13-åringen därför dedikerat varenda låt till sin sjuka pappa.

Samtidigt har tillståndet blivit allt sämre. I semifinalen var pappan så dålig att han inte kunde vara där och titta på sin dotter – och den 7 september, strax innan finalen, lämnade han till slut jordelivet.

Sjöng Louis Armstrong

Men trots den tragiska förlusten ville Evie Clair sjunga en sista sång för sin pappa. 12 dagar senare, när finalen hölls nu under tisdagen, samlade hon så all sin styrka och gick ut på scenen.

Låten som Evie valde att dedikera till pappan var ”What A Wonderful World” av Louis Armstrong… och inför miljoner tv-tittare levererade hon ett framträdande så sårbart, så känslosamt och så träffande rakt in i hjärtat att ingen kunde hålla tillbaka tårarna.

Under hela låten satt publiken knäpptyst medan Evie med slutna ögon gav pappan en sista hyllning med allt hon hade. Inte nog med att hon bara hade styrka och mod att ens ta sig dit, hon sjöng också makalöst vackert!

Och ingen, absolut ingen, skulle ha varit lika stolt som hennes egen pappa.

Missa inte det hjärtskärande klippet här: 

Det är inte ofta man ser någon ge ett så här känslosamt och sårbart framträdande i en livesändning i tv.

Dela gärna vidare klippet på Facebook för att hjälpa till att hylla denna starka och modiga unga tjej!