Han förvandlade 66 odödliga filmscener till en musikvideo i modern tappning och resultatet är bara briljant.

Singin’ in the Rain, Saturday Night Fever, Grease, Dirty Dancing… alla har de en sak gemensamt – de är kultfilmer som bjudit på några av de mest ikoniska dansscenerna vi kan minnas genom åren.

Men hur skulle det egentligen gå om skådespelarna från dessa odödliga klassiker skulle ge sig ut på dansgolvet i dag och svänga loss till, säg, en modern hit av Justin Timberlake?

Ganska bra, visar det sig.

En Youtube-användare som kallar sig ”Movie Remixer” har nämligen tagit sig an uppdraget att klippa ihop de mest legendariska dansscenerna ur 66 filmer hämtade från 1930-talet till 2010-talet – för att sedan synkronisera ihop dem med en av de mest spelade låtarna just nu, Justin Timberlakes ”Can’t Stop the Feeling”.

Resultatet är, utan tvekan, bland det häftigaste jag sett och det är så läckert att se hur gamla godingar kan få nytt liv i en helt annan tappning. Spana bara in detta och säg själv om du kan sitta still eller om det börjar rycka i benen…

Det här är ju bara så himla skickligt gjort, och visst känner man igen en och annan gammal rulle. Dela gärna vidare till dina vänner om du också blev fascinerad av klippet!

Publicerad av Newsner musik, gilla gärna