Efter hjärtoperationen: Sven-Bertil på bättringsvägen – tack vare hustrun Mikaela

I april gjorde folkkäre Sven-Bertil Taube, 82, en hjärtklaffsoperation. Operationen var lyckad och några månader senare går rehabiliteringen starkt framåt. Det berättar hustrun Mikaela Taube för Expressen.

 Nu är Sven-Bertil ute och tränar i parken. Antingen gör vi det tillsammans eller så gör han det själv, som i dag. Han ska promenera så mycket som möjligt varje dag, 30-40 minuter två gånger om dagen, det har läkarna rekommenderat. De vill att han ska träna upp hjärtat så mycket som möjligt, säger Mikaela till sajten.

Folkkäre musikern och underhållaren Sven-Bertil Taube, 82, har haft problem med hälsan under ett flertal år. Det som framför allt varit känt är ögonsjukdomen som gjort att han nästan är blind. I våras fick han problem med hjärtat, och tvingades till operationen. En nödvändighet, enligt honom själv.

– Det var bara att operera för att jag skulle ha en chans att fortsätta att leva ett tag, sa han till Expressen då.

Wikimedia

Nu har ett par månader gått sedan vårens operation och Sven-Bertil är på bättringsvägen. Med hustrun Mikael har rehabiliteringen gått precis enligt planen.

– Han är lyckligt lottad, det är att inte alla som har någon som piskar dem på ryggen och säger att nu ska vi gå ett par varv till, säger Mikaela Taube till Expressen.

Sven-Bertils beslutsamhet och inställning har betytt att framstegen varit så pass stora att när sjukskrivningen är över i augusti väntar uppträdanden i Göteborg och Sverige. Då med kommande skivan ”Så länge skutan gå” där Sven-Bertil spelat in äldre visor av pappa Evert.

– Namnet på skivan kan man se på olika sätt – om det är Sven-Bertil, hur länge ska han orka hålla på, samtidigt som det är en av Everts visor, säger Mikaela till Expressen.

taube
© TT/Jonas Ekströmer

Underbart att höra, Evert! Ta hand om hälsan nu och ha en fortsatt fin sommar.