En ung skåning gör audition i Idol, titta nu på Clabbe när han avslöjar låtvalet

I dag ses han som en av våra mest folkkära programledare och musiker. Han har vunnit Eurovision Song Contest, varit ankare för samma gigantiska tävling och dessutom med stadig hand lett det omåttligt populära SVT-programmet Allsång på Skansen.

Men det fanns en tid då Måns Zelmerlöw bara var en ung och nervös skåning som ville prova lyckan i tv, precis som alla andra.

Javisst, för det var ju faktiskt i tv-programmet Idol som Måns år 2005 presenterade sig för svenska folket för första gången. Och oj, som han gjorde det.

Med låtvalet ”Hero” av Enrique Iglesias väcktes genast juryns intresse och när Måns sedan började sjunga träffade han alla rakt i hjärtat. Vilken röst, vilken talang, vilken utstrålning – och jag tror nog att Peter Swartling beskrev det allra bäst när han kommenterade Måns audition med orden ”Du är en sån där sak som sitter allra högst upp i julgranen”.

Lyssna och njut av ögonblicket då allt började!

Vilken resa Måns har haft sedan det där startskottet 2005. Han är ju verkligen fantastisk med sin ljuva stämma och underbara personlighet!

Tveka inte att dela vidare detta bland dina vänner så att fler du känner får åka tillbaka några år i tiden och bjudas på lite gåshud och nostalgi.