Han förlamades i en trafikolycka innan bröllopet. 2 år senare får paret äntligen uppleva sin bröllopsdans.

Lauren och Joel Jackson, båda 26 år gamla, träffades i South Carolina, USA, när de var tonåringar. Men sedan gled de ifrån varandra och gick åt varsitt håll. 2009 var Joel med om en svår trafikolycka som lämnade honom förlamad, den andra passageraren i bilen dog. Joels ryggrad separerades från huvudet, han bröt käken och tappade talförmågan.  

Joel hamnade i koma och läkarnas besked var dystert. ”Som jag förstod det sa bara läkarna att ‘det är så bra som han liv någonsin kommer att bli’”, sa Lauren då till NBC News.

Men Lauren fortsatte att hälsa på Joel på sjukhuset och när han vaknade började de att kommunicera med hjälp av en dator som styrdes av Joels ögon. De kom varandra mycket nära och i september 2013 gifte de sig.

Under deras bröllopsdans, till låten ”I’ll Be”, av Edwin McCain, satt Lauren i Joels knä.

”Men jag sa till honom, ’när du kan prata vill jag att vi förnyar våra löften. Och när du kan gå vill jag dansa med dig”, sa Lauren till Joel, enligt NBC News.

Efter en lång tids rehabilitering på Brooks Rehabilitation Center i Jacksonville lyckades Joel ställa sig upp för första gången sedan den tragiska trafikolyckan. Men hjälp av en ”hängare” som håller fast honom fick Joel och Lauren äntligen dansa sin efterlängtade bröllopsdans.

Med hjälp av en dator sa Joel att dansen var ”euforisk”. ”Småsakerna betyder så mycket för oss”, sa Lauren.

Jag blir så rörd när jag ser dem dansa, det är omöjligt att hålla tillbaka tårarna. Vilka kämpar de är!

Här kan du se den rörande videon:

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.