Hon förlorade ena handen i olycka. Nu förbluffar hon tusentals musikälskare.

Med lite vilja och hårt arbete finns det inga hinder som inte kan övervinnas. Det är så sant som det är sagt: ingenting är omöjligt. Fråga bara den koreanska pianisten Choehyeyeon.

Vid fyra års ålder förlorade hon en del av sin högerarm i en tragisk olycka – ett funktionshinder som skulle få många att se begränsningar. Men Choehyeyeon, hon valde att se möjligheter och titta framåt för att kunna nå sina drömmar.

I specialklassen blev hon ganska snabbt introducerad för pianot. Det var kärlek vid första ögonkastet. Den unga flickan var fast besluten om att lyckas och började öva i timmar och åter timmar. Till slut hade hon utvecklat en teknik där hon kunde spela på pianot med sin vänstra hand och högra armbåge – och det är så elegant och skickligt att jag bara kan ge henne en stor applåd.

Att överhuvudtaget kunna spela piano är inte det enklaste, så det Choehyeyeon gör är verkligen speciellt. Lyssna bara på den här fantastiska tolkningen av den gamla klassikern ”Amazing Grace”… Jag blir helt tårögd!  

Som sagt: ingenting är omöjligt. Dela gärna vidare till alla dina vänner som en påminnelse om att alla drömmar kan slå in om man bara ger sig tusan på det!

 Publicerad av Newsner musik, gilla gärna