Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

I dag begravdes Olle Ljungström. Vila i frid!

Den 4 maj hittades Olle Ljungström död i sitt hem i Gräfsnäs, utanför Alingsås. I dag begravdes den folkkäre artisten i Hagakyrkan i Göteborg.

Det var efter sin medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre” 2012 som Olle Ljungström verkligen gick i det svenska folkets hjärtan, men den folkkära artisten började sin musikkarriär redan som 18-åring i bandet Reeperbahn.

På 90-talet satsade han på en karriär som soloartist och belönades med en Rockbjörn ”Årets manliga artist” 1995. Olle Ljungström 2002 har genom åren brottats med mentala problem, droger och sjukdomar. Inför ”Så mycket bättre” drabbades Olle Ljungström av en stroke och tvingades avbryta inspelningarna under flera tillfällen.

Hans hälsotillstånd var också det som i slutändan gjorde att hans kropp inte längre orkade.
– Är man jättesjuk och håller på att dö är det så att organen inte orkar. Olle var jättesjuk och han dog av det. När man blir sjuk blir det en massa konstigheter, har hans mamma Misse Ljungström berättat för Expressen.

Familjen har också berättat att hans önskan var att begravas på Västkusten.

I dag, tisdagen den 14 juni Klockan 13.00, blev hans önskan sann. Begravningsceremonin genomfördes i Hagakyrkan i Göteborg, skriver Expressen.

På plats fanns familj, vänner och artister som Magnus Uggla och Andreas Kleerup.

Vila i frid, Olle! Tack för allt!

Foto: Wikipedia.
Foto: Wikipedia.