Juryn sa att pojken inte kunde sjunga – 3 år senare går han upp på samma scen och chockar alla

Det finns inte mycket som är värre än när någon klankar ner på en och säger att man inte duger.

Men det finns inte heller någon känsla som är skönare än då man återvänder, starkare än någonsin, och motbevisar alla tvivlare med en efterlängtad revansch.

Fråga bara 15-årige Kyle Tomlinson från engelska Sheffield.

För tre år sedan bestämde sig en då 12-årig Kyle Tomlinson för att göra bland det pirrigaste som finns: att gå upp på en scen, inför tusentals granskande ögon, och prova vingarna i talangjakten Britain’s Got Talent.

Men Kyles hopp tog ett abrupt slut. Jurymedlemmen David Walliams gick, till skillnad mot de andra vänliga domarna, på stenhårt och sa att den unge pojken borde skaffa sig en sånglärare – och sedan var det inte mer med det. Hej då, goodbye, adiós – sagan var över… trodde de flesta.

För Kyle vägrade ge upp. Han skaffade sig den där sångläraren, fast besluten om att någon gång motbevisa David Walliams, och efter tre års träning var han så redo att hämta sin revansch i årets upplaga av programmet.

Och som han gjorde det. Till tonerna av Leonard Cohens mästerverk ”Hallelujah” bjöd 15-årige Kyle på ett framträdande med en röst så full av talang att både juryn och publiken bröt ut i stående ovationer. En ny stjärna var född, hyllningarna avlöste varandra – och sist men inte minst var det… just precis, David Walliams tur att säga sitt.

Men den här gången blev det ingen sågning. David Walliams kröp till korset, gormade ”JAG TYCKTE DET VAR RIKTIGT BRA” – och slängde sig på sin Golden Buzzer, knappen som varje jurymedlem bara får använda en enda gång för att skicka ett bidrag vidare i tävlingen oberoende av övriga jurymedlemmars åsikter. Snacka om perfekt revansch!

Vilken fantastisk revansch, Kyle! Dela vidare om du också tycker att fler borde lyssna till denna klockrena tolkning av Leonard Cohens ”Hallelujah”.