Lasse Berghagen ställde in uppträdande – tvingades till sjukhus för hjärtoperation

Allsång på Skansen-legendaren och folkkäre artisten Lasse Berghagen, 71, är sjukskriven. Detta efter att han tvingats genomgå en hjärtoperation.

– Jag har opererat en klaff i hjärtat. Den har busat i ett par år, säger Lasse Berghagen till Expressen.

Det var för ungefär en veckan sedan som Lasse Berghagen skulle uppträda tillsammans med programledaren Ulf Elfving ombord på en Viking Line-kryssning. Men något uppträdande blev det aldrig. Berghagen tvingades ställa in – på grund av en hjärtoperation.

– Jag har opererat en klaff i hjärtat. Den har busat i ett par år. Om en klaff inte fungerar, så får du inte tillräcklig syresättning i kroppen. Så det har varit tufft i några år, säger den folkkäre artisten till Expressen.

Det var alltså ingen dramatisk operation och allting gick bra för Berghagen, men han måste ändå vara sjukskriven i en månad för att vila upp sig. En ovan situation för 71-åringen som under sina år som underhållare nästan aldrig ställt in en spelning.

– Operationen gick jättebra. De är duktiga där på Thorax på Karolinska. Men det är lite ovant, jag har aldrig varit sjukskriven. Jag har ställt in sex gånger på 52 år. Nu var jag tvungen att ställa in två jobb. Jag måste vila efter operationen, säger han till Expressen.

Foto: Bildbyrån

Ta hand om dig, Lasse! Tänk på hjärtat och hälsan. Hoppas du får vila upp dig ordentligt nu!