Magnus Uggla är Svensktoppens största genom tiderna – har mest populära låten

Första dagen på det nya året började med glada besked för folkkäre artisten Magnus Uggla. Nu står det klart att han har den mest populära låten någonsin på Svensktoppen.
– Den här omröstningen är lika stor att vinna för en artist som det måste vara för en idrottsman att erhålla Jerringpriset. Men det måste ha blivit något fel. Någon måste ha hackat Svensktoppen, säger Magnus Uggla.

Sedan 1962 har Svensktoppen haft en guldlista där de fastställt de mest populära låtarna på topplistan. De låtar som anses platsa på Guldlistan väjs ut av en jury på 1 500 personer som får rösta på sina favoriter. 

2012 gick Ugglas tolkning av Olle Ljungströms ”Jag och min far” in på listan och höll sig kvar i hela 161 veckor innan den fick plockas bort på grund av tidsregler. När den mest populära låten skulle utses var det länge jämt mellan Uggla och Mando Diaos ”Strövtåg i hembygden”, men nu står det klart att det är Uggla som kammat hem utmärkelsen. Detta med motiveringen att han visat upp en helt ny sida av sig själv som gick hem hos svenska folket. 

Magnus Uggla kan nu titulera sig som bäst genom tiderna på Svensktoppen.
– Den här omröstningen är lika stor att vinna för en artist som det måste vara för en idrottsman att erhålla Jerringpriset. Men det måste ha blivit något fel. Någon måste ha hackat Svensktoppen, säger vinnaren Magnus Uggla till Expressen.

Dela gärna om du precis som vi – gillar Magnus Uggla.