Alla såg fram emot ballongutsläppet, men sekunder senare är katastrofen ett faktum

Alla såg fram emot ballongutsläppet, men sekunder senare är katastrofen ett faktum

Alla är vi olika, och medan vissa är mer eftertänksamma och fundersamma är andra idésprutor som dagligen får nya idéer som de vill sätta i verket.

Alla idéer är bra idéer brukar man ju säga, men när en idé går från att vara just en idé till att bli verklighet blir det inte alltid som man tänkt sig.

För 30 år sedan i Cleveland, USA hade någon kommit på en till synes briljant idé, United Way of Cleveland, en välgörenhetsorganisation skulle för att få uppmärksamhet och publicitet göra världens största ballongutsläpp.

Imgur

Hela 1,5 miljoner ballonger skulle släppas ut, och det var ingen som ville missa den uppmärksammade händelsen.

Släppet ägde rum den 26 september 1986, och över 2500 volontärer hade samlats för att hjälpa till att fylla ballongerna med helium innan det var dags att se dem segla upp i skyn.

Prick 13.30 släpptes ballongerna och det var en magnifik syn för alla som var där. Men ingen hade kunnat ana att allt snart skulle sluta i katastrof.

Imgur

Det var ingen som hade tänkt på konsekvenserna.

Först och främst hade ingen tänkt på vad som skulle ske när ballongerna återvände till jorden och skräpade ner, med det var inte det värsta.

Dels var en flygplats i närheten blev tvungen att under en tid stänga ner helt då ballonger täckte hela landningsbanan och det inte längre var säkert att landa där.

Imgur

Men även över sjön Erin började ballongerna hagla ner. Efter att två fiskare försvunnit på sjön tillkallades en räddningshelikopter, men på grund av alla ballongerna var det omöjligt att se någonting, och fiskarnas kroppar hittades senare drunknade, när de flutit i land, skriver Viral Forest.

Ballongerna hade spridit sig även till andra städer och det krävdes både tid och pengar för att städa upp allt avfall.

I efterhand fick United Way of Cleveland ta på sig skulden för det som hänt, och trots att de slog rekord, är det inte många som minns händelsen som någonting positivt.

Här kan du se en video från händelsen:

Ibland är det lätt att vara efterklok, men med det sagt är det alltid en bra idé att tänka ett steg längre och fundera på eventuella konsekvenser innan man sätter en ny idé i verket.