Lejonet misshandlades för att folk skulle ha roligt. Men det som de här människorna gör för djuren är fantastiskt.

Det här gör mig så ledsen i själen.
Hur kan man behandla en levande varelse på det här viset?
Tack gode gud för att det finns människor som Animal Defenders International.

.ad-container-normal {display: none;} .ad-container-narrow {display: block;} @media all and (min-width:800px) { .ad-container-normal {display: block;} .ad-container-narrow {display: none;} }

Gilla gärna Newsner för fler sådana här artiklar.

Joseph uppträdde tidigare på en cirkus i Peru. När Animal Defenders International kom i kontakt med honom levde han och två andra lejon tillfälligt på Lima Zoo.
Det sargade, gamla lejonet hade inget namn. Men eftersom han är blind på ena ögat kallades han helt enkelt för ”Blind”. Animal Defenders International tog hand om honom och döpte honom till Joseph.

Bildkälla: Animal Defenders international

Nu lever han på ADI Spirit of Freedom rescue center. Där har lejonen allt de behöver. De får mat och vårdas. Personalen förser dem också med fotbollar som de kan roa sig med.

Bildkälla: Animal Defenders international

2012 beslutade lagstiftarna att det skulle vara förbjudet med vilda djur på cirkus i Peru. Sedan lagen trädde i kraft har ett flertal djur omhändertagits.

Bildkälla: Animal Defenders international

Räddningsaktionerna är ofta omfattande. En agent tar sig i hemlighet till cirkusarna för att reka om där finns lejon. Sammanlagt har 30 lejon räddats från cirkusar i Peru. De kommer nu att få nya hem, långt bort från cirkusarna.

Bildkälla: Animal Defenders international

Enligt Djurens rätt finns flera orsaker till att vilda djur inte borde få uppträda på cirkus. Dels på grund av att cirkusarna oftast är kringresande, men också att djuren gör konster för publiken. Båda dessa faktorer kan vara stressande för djuren. De bor dessutom ofta i trånga, små utrymmen.

Bildkälla: Animal Defenders international