10-åriga Joels modiga agerande mitt under branden – hyllas nu stort efter hjälteinsatsen: ”Så fokuserad”

10-åriga Joel Krantz visste precis vad han skulle göra när det plötsligt började brinna i hemmet. Nu hyllas han stort efter sitt modiga agerande.

De flesta som har barn försöker göra allt i sin makt för att lära dem hur man ska agera i en nödsituation.

Men vad de faktiskt har lärt sig, vågar göra eller kommer ihåg är såklart svårt att veta innan faran väl är framme.

En pojke som minst sagt visat att han inte bara är modig, utan även oerhört fokuserad och snabbtänkt är 10-åriga Joel Krantz.

När han upptäckte att det brann hemma visste han exakt vad han skulle göra, och med stort lugn lyckades han rädda situationen från att urarta.

Joel gjorde helt rätt saker

Efter hans stora hjälteinsats hyllas han nu av brandkåren i Sundsvall.

”När Joel Krantz, 10 år, upptäckte att det brann hemma i bostaden ringde han 112 och larmade. Han fick då prata med en SOS-operatör som förklarade vad Joel kunde göra för att branden inte skulle sprida sig så snabbt till andra rum eller bostäder,” skriver Räddningstjänsten Medelpad på sin Facebooksida och fortsätter:

”Genom att Joel varit så fokuserad på uppgiften och gjort rätt saker kunde räddningstjänsten snabbt släcka branden. Hans agerande gjorde att radhuset inte fick mer skador än de som redan uppkommit i bostaden där branden startat.”

”Fått ta emot utmärkelsen ’Bra gjort'”

För att hylla Joel lite extra bestämde sig räddningstjänstförbundet och brandkåren för att bjuda in honom till stationen.

Där fick han träffa de som arbetar, ta emot en utmärkelse och självklart bjöds det även på fika:

”Vi har uppmärksammat Joel för hans rådiga insats och lugn i en svår situation. Joel har varit på besök på brandstationen i Sundsvall, träffat brandmän, ätit tårta och fått ta emot utmärkelsen ’Bra gjort’ som delas ut av Medelpads räddningstjänstförbund tillsammans med föreningen Sundsvalls brandkår,” skriver de på sin Facebooksida.

Nu hjälps vi åt att hylla den här modiga pojken! Så otroligt bra jobbat, Joel!